Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 17. 13:50

Az Ericsson elnyerte a Vodafone globális multimédiás üzenetkezelési szerződését

[email] Az Ericsson elnyerte első globális szerződését a Vodafone-tól, amely multimédiás üzenetkezelési szoftver szállítására vonatkozik. A két vállalat abban állapodott meg, hogy a szolgáltatás Európában ez év felétől kezdve kerül kereskedelmi forgalomba.

[email] Az Ericsson elnyerte első globális szerződését a Vodafone-tól, amely multimédiás üzenetkezelési szoftver szállítására vonatkozik. A két vállalat abban állapodott meg, hogy a szolgáltatás Európában ez év felétől kezdve kerül kereskedelmi forgalomba.

A Vodafone a multimédiás üzenetkezelési szolgáltatásokat (MMS) első lépésben Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban vezeti be, majd számos Vodafone-üzemeltető társaság következik. A két vállalat nemzetközi csapatot hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a projekt bevezetését.

Az Ericsson a fenti országok mindegyikében rendelkezésre bocsátja az MMS támogatásához szükséges hálózati infrastruktúrát. A felhasználók a 2002 során kereskedelmi forgalomba kerülő, a szállítóknál -- köztük a Sony Ericssonnál -- beszerezhető MMS készüléket használva megtapasztalhatják majd a multimédiás üzenetküldésben rejlő valódi lehetőségeket.

"A színes képek és a hangok a mobil internetet még személyesebbé, hatékonyabbá és szórakoztatóbbá teszik, és ez az MMS legfőbb célja" -- nyilatkozta Kurt Hellström, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "A világ egyik vezető hálózatüzemeltetőjével kötött szerződés a GPRS szolgáltatások erőteljes fejlesztésével egy időben valósul meg, így lehetővé téve a nagy sebességű mobilinternetes szolgáltatások piacra kerülését. A mobilrendszerek vezető szállítójaként partnereinkkel együtt állunk majd a piac élén."

"Az MMS a Vodafone üzenetkezelési stratégiájának szerves része. Ügyfeleink hamarosan multimédiás megoldásokban gazdag üzeneteket készíthetnek és küldhetnek egymásnak, illetve mobilkészülékeik képesek lesznek értéknövelt üzenettartalom fogadására. A Vodafone biztos abban, hogy az MMS-ben rejlő nagyobb lehetőség indítja majd el a felhasználói tapasztalatok bővülését, amely elő fogja készíteni a 3G alkalmazások számára az utat" -- nyilatkozta Thomas Geitner, a Vodafone globális termék- és szolgáltatásválasztékáért felelős részlegének vezetője.

Az MMS a mobil-mobil üzenetkezelési funkciók nagyon jelentős növekedését eredményezi, hiszen használatával a szöveggel együtt színes kép, animáció, audio- és videoklip küldhető. Ez megnyitja a kaput a tartalomgazdag alkalmazások és szolgáltatások (pl. elektronikus képeslapok, rajzfilmek és multimédiás előadások) előtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról