Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 16. 13:38

20 GByte egy hitelkártya-méretű merevlemezen

A Toshiba bemutatta új merevlemezeit, amelyek 1,8 hüvelyk méretűek és 10 valamint 20 GByte-os kivitelben készülnek.

A Toshiba bemutatta új merevlemezeit, amelyek 1,8 hüvelyk méretűek és 10 valamint 20 GByte-os kivitelben készülnek.

A meghajtókat szórakoztatóelektronikai készülékekbe illetve kis méretű, hordozható vagy akár hordható PC-kbe ajánja a gyártó. Az aprócska merevlemezek mindössze 54mm szélesek és 78,5 mm hosszúak, tömegük 51 illetve 61 gramm.

A hitelkártyánál is kisebb, személyi hívónál is könnyebb lemezmeghajtók maximális adatátviteli sebessége 100 MByte/sec. A Toshiba szerint ez ideálissá teszi őket apró számítógépekben, kéziszámítógépekben, digitális videokamerákban, autós navigációs rendszerekben vagy hordozható médialejátszókban való alkalmazásra.

A Toshiba új merevlemezeinek adatsűrűsége ebben a kategóriában rekord, a diszkek 35,26 gigabitet tárolnak egy négyzethüvelyknyi területen. A meghajtók működés közben maximálisan 200 G, kikapcsolt állapotban legfeljebb 1000 G rázkódást viselnek el.

A 20 GByte-os kivitel februárban jelenik meg, a 10 GByte-os modellek szállítása pedig március elején kezdődik. Az árak egyelőre ismeretlenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról