Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 16. 11:30

Alkatrészhiány miatt késni fog a Handspring Treo megjelenése

A Handspring tegnap, a negyedéves pénzügyi eredmények kapcsán tartott tájékoztatón bejelentette, hogy egy kulcsfontosságú alkatrész hiánya miatt a Treo készülékek gyártása a tervezettnél lassabb ütemben halad.

A Handspring tegnap, a negyedéves pénzügyi eredmények kapcsán tartott tájékoztatón bejelentette, hogy egy kulcsfontosságú alkatrész hiánya miatt a Treo készülékek gyártása a tervezettnél lassabb ütemben halad.

A Handspring októberben jelentette be mobiltelefonnal integrált kéziszámítógépét, a Treot. A vállalat eredeti tervei szerint már januárban meg kellene kezdődnie a forgalmazásnak, azonban a gyártási folyamat csúszása miatt a kereskedelmi bevezetés legkorábban februárban várható, az Egyesül Államokba még ennél is később, márciusban juthat el a Treo.

A Handspring Treo egy kétsávos (GSM900/1900 illetve Európában GSM900/1800) mobiltelefont foglal magában és kompatibilis a GPRS szabvánnyal. A gép "lelke" egy Motorola Dragonball VZ processzor, amely 33 MHz-en ketyeg, a memória mérete pedig 16 MByte. A készüléket a Palm OS operációs rendszer 3.5 verziója működteti.

A Handspring legutóbbi pénzügyi negyedévéről is tájékoztatást adott. A vállalat közleménye szerint a három hónap során 70,5 millió dolláros forgalom mellett a nettó veszteség 19,8 millió dollár, azaz részvényenként 16 cent volt. Egy évvel ezelőtt a Handspring 115,6 milliós forgalom mellett 15,2 millió dollár, azaz részvényenként 15 cent veszteséget ért el.

A működésből származó, egyszeri költségeket nem tartalmazó veszteség 14,4 millió dollárt, azaz részvényenként 12 centet tett ki, amely megfelel a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők előrejelzéseinek.

Donna Dubinsky, a vállalat vezérigazgatója szerint a jelenleg is taró, márciusban véget érő harmadik negyedévben a Handspring 61-66 millió dollár bevételre számít, a negyedik negyedévre pedig 86-96 millió dollár forgalmat vár a cég.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:06

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.