Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 16. 11:30

Alkatrészhiány miatt késni fog a Handspring Treo megjelenése

A Handspring tegnap, a negyedéves pénzügyi eredmények kapcsán tartott tájékoztatón bejelentette, hogy egy kulcsfontosságú alkatrész hiánya miatt a Treo készülékek gyártása a tervezettnél lassabb ütemben halad.

A Handspring tegnap, a negyedéves pénzügyi eredmények kapcsán tartott tájékoztatón bejelentette, hogy egy kulcsfontosságú alkatrész hiánya miatt a Treo készülékek gyártása a tervezettnél lassabb ütemben halad.

A Handspring októberben jelentette be mobiltelefonnal integrált kéziszámítógépét, a Treot. A vállalat eredeti tervei szerint már januárban meg kellene kezdődnie a forgalmazásnak, azonban a gyártási folyamat csúszása miatt a kereskedelmi bevezetés legkorábban februárban várható, az Egyesül Államokba még ennél is később, márciusban juthat el a Treo.

A Handspring Treo egy kétsávos (GSM900/1900 illetve Európában GSM900/1800) mobiltelefont foglal magában és kompatibilis a GPRS szabvánnyal. A gép "lelke" egy Motorola Dragonball VZ processzor, amely 33 MHz-en ketyeg, a memória mérete pedig 16 MByte. A készüléket a Palm OS operációs rendszer 3.5 verziója működteti.

A Handspring legutóbbi pénzügyi negyedévéről is tájékoztatást adott. A vállalat közleménye szerint a három hónap során 70,5 millió dolláros forgalom mellett a nettó veszteség 19,8 millió dollár, azaz részvényenként 16 cent volt. Egy évvel ezelőtt a Handspring 115,6 milliós forgalom mellett 15,2 millió dollár, azaz részvényenként 15 cent veszteséget ért el.

A működésből származó, egyszeri költségeket nem tartalmazó veszteség 14,4 millió dollárt, azaz részvényenként 12 centet tett ki, amely megfelel a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők előrejelzéseinek.

Donna Dubinsky, a vállalat vezérigazgatója szerint a jelenleg is taró, márciusban véget érő harmadik negyedévben a Handspring 61-66 millió dollár bevételre számít, a negyedik negyedévre pedig 86-96 millió dollár forgalmat vár a cég.

a címlapról

dualsense

1

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.