Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 16. 10:01

Két Clié kéziszámítógépet mutatott be a Sony

A Sony kedden két új Clié kéziszámítógépet mutatott be, ugyanis a várt PEG-T615C modell mellett megjelent a PEG-S360 is.

A Sony kedden két új Clié kéziszámítógépet mutatott be, ugyanis a várt PEG-T615C modell mellett megjelent a PEG-S360 is.

A Palm OS operációs rendszert használó kéziszámítógépek gyártói tavaly nyár óta rendkívül intenzív árháborút folytatnak, főleg az alsó kategóriás gépek piaci szegmensében. Azonban míg a Palm és a Handspring a vállalati piactól várja az eladások fellendülését, a Sony a végfelhasználókra koncentrál és készülékeit egyre inkább szórakoztatóelektronikai berendezésekké alakítja.

A Sony számítógépei voltak képesek elsőként MP3-lejátszásra, az új modellek érdekessége pedig, hogy infravörös távirányítóként is használhatók. Ilyen készülék a PEG-T615C is.

A mindössze fél hüvelyk vastag alumíniumházba bújtatott T615C színes, 320x320 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik. A gépben 16 MByte RAM található, azonban a rendelkezésre álló tárkapacitás Memory Stick modulokkal bővíthető. A készülékbe épített infravörös távirányító hatósugara mintegy 5 méter. A 399 dollárba kerülő gépet a Palm OS 4.1 operációs rendszer működteti.

Az alsó árkategóriás, 199 dollárba kerülő S360 kijelzője monokróm, felbontása pedig 160x160 pixel. A készülék operációs rendszere a Palm OS 4.0. A számítógép 16 MByte RAM-ot tartalmaz amely Memory Stick modulokkal bővíthető.

A T615C az N610C modellt váltja le a Clié kéziszámítógépek palettáján. A februárban megjelenő S360 megjelenésekor pedig az S320 vonul nyugdíjba.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról