:

Szerző: Ady Krisztián

2002. január 18. 02:04

Frissítés a kémkedő programokat eltávolító AdAware programhoz

Aki esetleg nem ismerné ezt a programot, annak most figyelmébe ajánlanám: nem is gondolná az egyszeri felhasználó, hogy az általunk kipróbálásra telepített ártalmatlannak tűnő programokkal együtt néha leskelődő, spyware alkalmazások is települhetnek gépünkre. Ezek jobb esetben szimplán csak bögészési szokásainkról nyújtanak avatatlan szemek számára információkat, rosszabb esetben pedig bizalmas adatainkat, jelszavainkat is megszerezhetik idegenek, vagy hátsó kaput biztosítanak rendszerünkbe. Ezeket nevezhetjük akár trójai falónak (nem az étterem) is.

Aki esetleg nem ismerné ezt a programot, annak most figyelmébe ajánlanám: nem is gondolná az egyszeri felhasználó, hogy az általunk kipróbálásra telepített ártalmatlannak tűnő programokkal együtt néha "leskelődő", spyware alkalmazások is települhetnek gépünkre. Ezek jobb esetben szimplán csak bögészési szokásainkról nyújtanak avatatlan szemek számára információkat, rosszabb esetben pedig bizalmas adatainkat, jelszavainkat is megszerezhetik idegenek, vagy hátsó kaput biztosítanak rendszerünkbe. Ezeket nevezhetjük akár trójai falónak (nem az étterem) is.

A Lavasoft által fejlesztett és most frissített Ad-Aware alkalmazás ezeket a programokat, rájuk utaló regisztrációs adatbázis bejegyzéseket, internetes cookie-kat képes felismerni rendszerünkben, s kívánságra el is távolítja ezeket. A tegnap megjelent frissítéssel a legújabb adatbázissal tudjuk bővíteni az előzőleg telepített ingyenes programot.

A frissítést és a programot is a Warp2Search letöltési helyéről a legegyszerűbb letölteni.

Az Ad-aware 5.6 a következő spyware programokat képes felismerni és eltávolítani: Alexa 1.0-5.0, Aureate v1.0, 2.0 és 3.0, Comet Cursor v1.0, v2.0 és v3.0, Cydoor, Doubleclick (cookie), DSSAgent, EverAd, Gratisware, OnFlow, Flyswat, Gator, Hotbar, NewDotNet, TimeSink 1.0, 2.0 és v5.0, Web3000, Webhancer, stb...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.