:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 16. 08:59

Handspring Treo: európai mobiltelefonos megállapodás

[Associated Press, Bloomberg, Reuters] A Handspring, a világ második legnagyobb kéziszámítógép-gyártója tegnap bejelentette, hogy megállapodást kötött a brit mm02 mobiltelefon szolgáltatóval a Handspring új, Treo PDA-mobiltelefon hibridjének európai disztribúciójával kapcsolatban.

[Associated Press, Bloomberg, Reuters] A Handspring, a világ második legnagyobb kéziszámítógép-gyártója tegnap bejelentette, hogy megállapodást kötött a brit mm02 mobiltelefon szolgáltatóval a Handspring új, Treo PDA-mobiltelefon hibridjének európai disztribúciójával kapcsolatban.

Az októberben bemutatott Treót várhatóan még januárban piacra dobja a Handspring, a tervek szerint Európában a premier az mm02 (Európa ötödik legnagyobb mobilszolgáltatója, amely novemberben önállósult a British Telecommunications-től) GSM hálózatában lesz. A megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

A Mountain View (Kalifornia) központú Handspring közölte, hogy a két cég együtt fog működni abban, hogy az év első negyedévében piacra dobják a Treót az mm02 európai érdekeltségeinél, többek között a brit BTCellnetnél, a német Viagnál, a holland Telfortnál és az ír Digifone-nál.

Az mm02 közölte, hogy az első negyedévtől kezdődően a cég fogja terjeszteni és értékesíteni a Treót Nagy-Britanniában, Németországban, Hollandiában és Írországban.

Donna Dubinsky, a Handspring elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy "az mm02 természetes partnere a Handspringnek, mivel osztja a Handspring vízióját az integrált, következő generációs mobil eszközökkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek valódi előnyöket nyújtanak a fogyasztóknak".

A mostani megállapodás egyike az első, a Treóval kapcsolatos megegyezéseknek. A Treo kritikus fontosságú új termék a Handspring életében, a cég ezzel is szeretné megszorongatni a kéziszámítógépek piacán vezető Palmot.

A Handspring egyelőre nem jelentett be egyetlen hasonló, Treo-specifikus megállapodást sem amerikai mobiltelefon szolgáltatókkal, bár a cég együttműködik a Cingular Wireless-szel és a VoiceStreammel más Handspring eszközökkel kapcsolatban.

Az mm02 egyébként maga is árul egy XDA elnevezésű kombinált eszközt, amely mobiltelefonként és PDA-ként is működik, operációs rendszere pedig a Microsoft Pocket PC, szemben a Handspring eszközeivel, amelyek a Palm operációs rendszerét használják.

A Handspring várhatóan ma, New York-i idő szerint a tőzsdei zárás után teszi közzé második pénzügyi negyedéves eredményeit. Az elemzők szerint a cég negyedéves eredményei meg fogják haladni a várakozásokat, mivel a kereslet igen erős volt decemberben.

A szakértők úgy vélik, hogy az új Treo sikeréhez arra lesz szükség, hogy világszerte sok mobilszolgáltatóval kössenek a mostanihoz hasonló megállapodásokat. A várakozások szerint a Treo lesz a cég egyetlen fő új terméke az idén.

A színes kijelzős Treo várható ára 599$, míg a monokróm kijelzős változat ára vélhetően 399$ lesz.

Hétfőn a cég részvényárfolyama 0,84$-ral (12%-kal) 7,70$-ra emelkedett. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 1,13-50,38$ között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.