Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 14. 17:55

Az Ericsson és a Samsung mobiltechnológiai licencmegállapodást kötött

[email] Az Ericsson, a 2G és a 3G mobiltechnológia úttörője és világelső vállalata, globális szabadalomengedélyezési megállapodást kötött a Samsunggal.

[email] Az Ericsson, a 2G és a 3G mobiltechnológia úttörője és világelső vállalata, globális szabadalomengedélyezési megállapodást kötött a Samsunggal.

Az egész világra kiterjedő, licencdíj-köteles szerződés értelmében az Ericsson a vállalat szabadalmi portfólióján belüli GSM, TDMA, GPRS, EDGE és WCDMA mobiltávközlési szabványokra vonatkozó, nem kizárólagos licencet biztosít a Samsung számára 2G és 3G előfizetői és infrastruktúra-berendezések fejlesztése, gyártása és értékesítése érdekében.

Cserében a Samsung licencdíjat fizet, illetve kölcsönös alapon ugyanilyen használati jog nyújtására vállal kötelezettséget. A megállapodás megerősíti az Ericsson jelentős mobiltechnológiai szabadalmi portfolióját, valamint hozzáférést biztosít a Samsung számára az Ericsson WCDMA szabadalmainak köréhez -- amely a legkiterjedtebb az iparágon belül.

"Felgyorsítjuk a 3G és a mobil internet fejlődését, illetve tovább erősítjük technológiai vezető szerepünket és szabadalmi portfoliónkat" -- nyilatkozta Torbjörn Nilsson, az Ericsson alelnöke. "Az Ericsson rengeteg, a 3G-vel kapcsolatos szellemi tulajdonjoggal rendelkezik, amelyekre minden, 3G termékeket fejlesztő vállalatnak szüksége van."

Az Ericsson körülbelül 40%-os piaci részesedéssel rendelkezik a 3G/WCDMA, akárcsak a GSM/GPRS/Edge területén, valamint világszerte több mint 10 ezer szabadalmával az iparág legerősebb K+F tevékenységét mondhatja magáénak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról