Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 14. 17:55

Az Ericsson és a Samsung mobiltechnológiai licencmegállapodást kötött

[email] Az Ericsson, a 2G és a 3G mobiltechnológia úttörője és világelső vállalata, globális szabadalomengedélyezési megállapodást kötött a Samsunggal.

[email] Az Ericsson, a 2G és a 3G mobiltechnológia úttörője és világelső vállalata, globális szabadalomengedélyezési megállapodást kötött a Samsunggal.

Az egész világra kiterjedő, licencdíj-köteles szerződés értelmében az Ericsson a vállalat szabadalmi portfólióján belüli GSM, TDMA, GPRS, EDGE és WCDMA mobiltávközlési szabványokra vonatkozó, nem kizárólagos licencet biztosít a Samsung számára 2G és 3G előfizetői és infrastruktúra-berendezések fejlesztése, gyártása és értékesítése érdekében.

Cserében a Samsung licencdíjat fizet, illetve kölcsönös alapon ugyanilyen használati jog nyújtására vállal kötelezettséget. A megállapodás megerősíti az Ericsson jelentős mobiltechnológiai szabadalmi portfolióját, valamint hozzáférést biztosít a Samsung számára az Ericsson WCDMA szabadalmainak köréhez -- amely a legkiterjedtebb az iparágon belül.

"Felgyorsítjuk a 3G és a mobil internet fejlődését, illetve tovább erősítjük technológiai vezető szerepünket és szabadalmi portfoliónkat" -- nyilatkozta Torbjörn Nilsson, az Ericsson alelnöke. "Az Ericsson rengeteg, a 3G-vel kapcsolatos szellemi tulajdonjoggal rendelkezik, amelyekre minden, 3G termékeket fejlesztő vállalatnak szüksége van."

Az Ericsson körülbelül 40%-os piaci részesedéssel rendelkezik a 3G/WCDMA, akárcsak a GSM/GPRS/Edge területén, valamint világszerte több mint 10 ezer szabadalmával az iparág legerősebb K+F tevékenységét mondhatja magáénak.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:03

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.