Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 14. 11:09

A Palm kiadta Bluetooth alkalmazásfejlesztő készletét

A Palm bejelentette, hogy a szoftverfejlesztők számára elérhetővé tette a Bluetooth alkalmazások elkészítéséhez szükséges fejlesztőeszközöket.

A Palm bejelentette, hogy a szoftverfejlesztők számára elérhetővé tette a Bluetooth alkalmazások elkészítéséhez szükséges fejlesztőeszközöket.

A fejlesztőkészlet segítségével a programozók megkezdhetik a Palm OS operáció rendszerre írt és Bluetooth-t támogató alkalmazások készítését.

A Bluetooth egy kis hatósugarú rádiós adatátviteli szabvány, melynek előnye, hogy az eszközökből akár hálózat is képezhető. Egy adott picohálózatban legfeljebb nyolc Bluetooth-készülék -- például mobiltelefon, notebook, nyomtató -- lehet jelen, az összeköttetés hatósugara hozzávetőlegesen tíz méter lehet.

"A szoftverfejlesztők számára mostmár minden adott a Bluetooth alkalmazások elkészítéséhez. A fejlesztőkészlet kiadása az utolsó lépés a Bluetooth megjelenése előtt a Palm OS platformon" -- mondta Michael Mace, a Palm műszaki igazgatója.

A kezdeti lelkesedés ellenére a vállalatok egyelőre késlekednek a Bluetooth-képes készülékek piacra dobásával. Azok az előrejelzések, amelyek szerint a Bluetooth 2002 végére általánosan elterjedt szabvánnyá válik, szinte biztosan nem válnak valóra.

Mace szerint a Palm OS operációs rendszerrel kompatibilis Bluetooth-eszközök megjelenése még ebben a negyedévben várható. A szoftverfejlesztő eszközök ingyenesen elérhetők a programozók számára.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról