:

Szerző: mz

2000. április 16. 00:55

Jönnek a Pocket PC-k

A Microsoft új kéziszámítógép-sorozat kiadását tervezi jövő héten, mellyel megpróbálja kiküszöbölni az előbbi verziók hibáit, illetve piacot nyerni a területen vezető Palmtól. A Pocket PC névre keresztelt zsebszámítógépeket a Hewlett-Packard, a Compaq Computer és a Casio Computer gyártják, mindegyikük Windows CE rendszert futtat. A Microsoft a multimédiás képességekre, a színes kijelzőre és a hosszabb működési időre koncentrált a fejlesztéskor. A készülékek súlya is kisebb, mint az eddigieké, illetve kinézetre is újratervezték őket.
A Microsoft nagy szerepet szán a kéziszámítógépeknek: ezek feladata, hogy a céget visszajuttassák a kézigépeken futó operációs rendszerek piacára, ahol a fő rivális, a Palm mintegy nyolcszor nagyobb részt bitrokol. Az előrejelzések szerint a piac a tavalyi 764 millióról 2 milliárd dollárra nővekedik 2003-ra, az IDC kimutatása szerint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.