:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 11. 11:47

A Nokia multimédiás üzenetküldő központot szállít a finn Sonera számára

[Nokia] A Nokia és a finn Sonera szolgáltató a Nokia Artuse multimédiás üzenetküldő központot (Multimedia Messaging Service Center, MMSC) tartalmazó multimédiás üzenetküldési megoldás szállítására vonatkozó szerződést írt alá. A megoldás révén a Sonera új, gazdagabb üzenetküldési szolgáltatásokat biztosíthat ügyfelei számára.

[Nokia] A Nokia és a finn Sonera szolgáltató a Nokia Artuse multimédiás üzenetküldő központot (Multimedia Messaging Service Center, MMSC) tartalmazó multimédiás üzenetküldési megoldás szállítására vonatkozó szerződést írt alá. A megoldás révén a Sonera új, gazdagabb üzenetküldési szolgáltatásokat biztosíthat ügyfelei számára.

A multimédiás üzenetküldés lesz az első 3G szolgáltatás, amely a mobiltelefon-használók között széles körben elterjed. A mobil készülékek a szöveget, digitális képeket és hangot tartalmazó üzeneteket multimédiás üzenetként küldhetik és fogadhatják, ami az üzenetküldés terén egy teljesen új kor eljövetelét jelzi. A multimédiás üzenetküldés a 3GPP és a WAP Fórum által meghatározott nyílt szabvány.

A Nokia Artuse multimédiás üzenetküldő központ nagykapacitású platform, amely lehetővé teszi a multimédiás üzenetek váltását a mobilterminálok között, valamint támogatja a mobilkészülékek és az internet alkalmazások, mint például az e-mail közötti üzenetküldést.

A Nokia Artuse multimédiás üzenetküldő központ mellett a Nokia a Nokia Artuse profiljegyzéket (Profile Directory), valamint a Nokia multimédiás terminál átjárót (Multimedia Terminal Gateway) is biztosítja. A Nokia multimédiás terminál átjáró segítségével a mobilfelhasználók az általuk használt készülék típusától függetlenül a szolgáltatások kereskedelmi beindításától kezdve azonnal használhatják a multimédiás üzenetküldést. A hagyományos készülékek tulajdonosai egy web-böngésző segítségével juthatnak hozzá üzeneteikhez.

"Terveink szerint a multimédia szolgáltatásokkal a világon elsőként, 2002 első felében jelenünk meg a piacon. Úgy gondoljuk, hogy a szöveges üzenetet (SMS) is elsőként megkedvelő finn felhasználók ezeket az új szolgáltatásokat is gyorsan elfogadják majd. A multimédiás üzenetküldő szolgáltatást használó ügyfeleink a hangok, képek és szövegek kombinálásával saját maguk is létrehozhatnak tartalmakat. Így a tartalmak előállítói számára is új lehetőségek nyílnak" -- mondta Janne Vainio, a Sonera alelnöke.

"Meggyőződésünk, hogy a multimédiás üzenetek idővel a szolgáltató bevételeinek legalább olyan fontos részét jelentik majd, mint ma a szöveges üzenetek" -- mondta Timo Koistinen, a Nokia Networks értékesítési igazgatója. "A Nokia szilárdan elkötelezett a multimédiás üzenetküldés piaci bevezetése, és ezáltal egy teljesen új kommunikációs kultúra kialakítása mellett. Elképzeléseink szerint az emberek közti üzenetváltás jövője túlnyomórészt a multimédiás üzenetküldésen alapul, és ezt az új korszakot büszkén nyitjuk meg egy olyan innovatív szolgáltatóval, mint a Sonera" -- tette hozzá.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.