Szerző: Barna József

2002. január 10. 19:29

Xybernaut poma: webböngészés séta közben

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatta be viselhető számítógépét a Xybernaut Corporation . A készülék poma márkanév alatt még ebben a negyedévben forgalomba kerül Japánban és az Egyesült Államokban.

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatta be viselhető számítógépét a Xybernaut Corporation. A készülék poma márkanév alatt még ebben a negyedévben forgalomba kerül Japánban és az Egyesült Államokban.

A poma annyiban különbözik az elterjedt kéziszámítógépektől, hogy kijelzője nem a készüléken kapott helyet, hanem a fejre erősíthető. A cég állítása szerint ennek képminősége az asztali monitorokéval is felveszi a versenyt. Így az elvonási tüneteket produkáló addiktív számítógép-felhasználók, illetőleg azok, akiknek fontos a munkájuk végzése közbeni mobilitás, még az utcán járva sem kényszerülnek nélkülözni a számítógép nyújtotta előnyöket.


A leányzó nem jár a készülékhez

A kis méretű és súlyú poma lelkét egy 128 MHz-en működő, 32 bites Hitachi SuperH RISC processzor adja, mely Windows CE operációs rendszert futtat. 32 Mbyte RAM-mal és ugyanennyi ROM-mal szerelték fel, újratölthető akkumulátorról üzemel, valamint található rajta egy USB és egy CompactFlash csatlakozó is. A készülék az Egyesült Államokban 1499 dolláros áron lesz megvásárolható.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.