Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 10. 14:37

Az ATi negyedéves eredményei megfeleltek az elemzők várakozásainak

Az ATi Technologies tegnap hozta nyilvánosságra november 30-án véget ért pénzügy negyedévének eredményeit. A beszámoló szerint a vállalat meg tudott felelni az elemzők várakozásainak.

Az ATi Technologies tegnap hozta nyilvánosságra november 30-án véget ért pénzügy negyedévének eredményeit. A beszámoló szerint a vállalat meg tudott felelni az elemzők várakozásainak.

A 2002-es pénzügyi év első negyedévében az ATi forgalma 250 millió dollár volt, szemben a megelőző negyedévben elért 229 millió dollárral. A vállalat nyeresége 10,4 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent volt, amely megfelel a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők előrejelzésének.

Azonban az egyeszeri kiadásokat is számítva a cég 10,3 millió dolláros veszteséget ért el, szemben a megelőző negyedév 11,6 milliós veszteségével. Az ATi forgalma a tavaly novemberi negyedévhez képest közel 27 százalékkal esett vissza, akkor a cég 16,2 millió dolláros, azaz részvényenként 7 centes veszteséggel zárt.

A vállalat az új Radeon chipek sikerét és a Nintendo GameCube konzol kedvező eladási adatait tartja a sikerek zálogának, azonban a cég képviselői nem tettek közzé a jövőre vonatkozó pénzügyi várakozásokat. Az ATi pénzügyi igazgatója csupán annyit közölt, hogy az év során egyszámjegyű százalékos növekedést tartanak valószínűnek a forgalom tekintetében.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:25

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.