Szerző: Barna József

2002. január 10. 11:41

Emelt díjas SMS szolgáltatás a Pannon GSM-től

[PannonGSM] Elsőként a magyar GSM szolgáltatók között a Pannon GSM január 10-én bevezetésre kerülő új SMS szolgáltatásával újabb lépést tesz a mobil információs társadalom kiteljesítése felé. Az emelt díjas SMS új csatornát nyit harmadik felek által kínált különböző tartalomszolgáltatások eléréséhez.

[PannonGSM] Elsőként a magyar GSM szolgáltatók között a Pannon GSM január 10-én bevezetésre kerülő új SMS szolgáltatásával újabb lépést tesz a mobil információs társadalom kiteljesítése felé. Az emelt díjas SMS új csatornát nyit harmadik felek által kínált különböző tartalomszolgáltatások eléréséhez.

Az emelt díjas SMS a sokunk által jól ismert, 90-es körzetszámon elérhető szolgáltatás, mely válasz SMS-ben nyújt különböző szolgáltatásokat vagy többlet információt. Attól függően, hogy milyen tartalomszolgáltatók csatlakoznak a rendszerhez, a lekérdezhető információk és elérhető szolgáltatások meglehetősen széles skálán mozognak, az üzleti információktól kezdve az online értékesítésen keresztül egészen a szórakoztató szfériáig.

2002. január 10-ével a Pannon GSM megteremti a 90-es hívószámok rövid szöveges üzenetben történő elérésének műszaki lehetőségét, ezzel elősegítve a különféle tartalomszolgáltatások elterjedését és felhasználhatóságát.

"A jövőben komoly jelentőséggel bírnak majd a Pannon GSM platformján nyújtott SMS alapú szolgáltatások" -- mondta Király István, a Pannon GSM marketing igazgatója. "Egyrészt, mert amint megfogalmazódik bennünk az igény az információra, a mobiltelefonon keresztül késedelem nélkül hozzájuthatunk ahhoz, másrészt, a szöveges üzenet diszkrétebb, mint egy telefonhívás. Ráadásul az információt tartalmazó SMS eltárolható és bármikor visszakereshető."

Az emelt díjas SMS szolgáltatás a Pannon GSM összes előfizetője számára automatikusan, aktiválási és havidíj nélkül elérhető lesz, kívánságra azonban természetesen bármikor lemondható, illetve újra aktiválható. Újdonságnak számít, hogy amennyiben az információ lekérdezése vagy a szolgáltatás elérése bármilyen oknál fogva nem teljesül, a tartalomért nem fizet a felhasználó.

Annak érdekében, hogy a megszokott telefonhasználatnál magasabb költségek kézben tarthatók legyenek, a 90-es hívószámok a számlás előfizetők számára is kizárólag egy előre feltöltött egyenleg terhére hívhatók. Az egyenleg létrehozása és a további töltés Pannon Praktikum feltöltőkártyák segítségével történik. Ezeket jelenleg mintegy nyolcezer értékesítési ponton -- a Pannon GSM bemutatótermein és viszonteladói hálózatán kívül nyolc üzemanyagtöltő hálózat kútjainál, az Euronet és az OTP bankautomatákon keresztül, valamint a Hírker újságárusainál és a Magyar Posta hivatalaiban -- lehet megvásárolni, tehát országszerte akadálytalanul és folyamatosan biztosított az emelt díjas SMS szolgáltatás elérhetősége.

A Praktikum és Bee előfizetők ezt a fizetési rendszert a szokásos egyenlegük terhére vehetik igénybe. A kártyás fizetési rendszer azonban a Pannon GSM hagyományos előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára sem jelent nehézséget, mivel a feltöltés összege meglévő, aktív előfizetésük egy különálló egyenlegére kerül, a Praktikum és Bee előfizetésekhez hasonlóan előrefizetett módon, azaz az emelt díjas SMS költségei nem jelennek meg a havi számlaegyenlegen. A kártyás szolgáltatásnál igénybe vehető kedvezmények az emelt díjas SMS-egyenlegre nem vonatkoznak. Az emelt díjas SMS ára az információ értékének függvényében bruttó 80 Ft és bruttó 475 Ft között mozog.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról