Szerző: Barna József

2002. január 10. 11:41

Emelt díjas SMS szolgáltatás a Pannon GSM-től

[PannonGSM] Elsőként a magyar GSM szolgáltatók között a Pannon GSM január 10-én bevezetésre kerülő új SMS szolgáltatásával újabb lépést tesz a mobil információs társadalom kiteljesítése felé. Az emelt díjas SMS új csatornát nyit harmadik felek által kínált különböző tartalomszolgáltatások eléréséhez.

[PannonGSM] Elsőként a magyar GSM szolgáltatók között a Pannon GSM január 10-én bevezetésre kerülő új SMS szolgáltatásával újabb lépést tesz a mobil információs társadalom kiteljesítése felé. Az emelt díjas SMS új csatornát nyit harmadik felek által kínált különböző tartalomszolgáltatások eléréséhez.

Az emelt díjas SMS a sokunk által jól ismert, 90-es körzetszámon elérhető szolgáltatás, mely válasz SMS-ben nyújt különböző szolgáltatásokat vagy többlet információt. Attól függően, hogy milyen tartalomszolgáltatók csatlakoznak a rendszerhez, a lekérdezhető információk és elérhető szolgáltatások meglehetősen széles skálán mozognak, az üzleti információktól kezdve az online értékesítésen keresztül egészen a szórakoztató szfériáig.

2002. január 10-ével a Pannon GSM megteremti a 90-es hívószámok rövid szöveges üzenetben történő elérésének műszaki lehetőségét, ezzel elősegítve a különféle tartalomszolgáltatások elterjedését és felhasználhatóságát.

"A jövőben komoly jelentőséggel bírnak majd a Pannon GSM platformján nyújtott SMS alapú szolgáltatások" -- mondta Király István, a Pannon GSM marketing igazgatója. "Egyrészt, mert amint megfogalmazódik bennünk az igény az információra, a mobiltelefonon keresztül késedelem nélkül hozzájuthatunk ahhoz, másrészt, a szöveges üzenet diszkrétebb, mint egy telefonhívás. Ráadásul az információt tartalmazó SMS eltárolható és bármikor visszakereshető."

Az emelt díjas SMS szolgáltatás a Pannon GSM összes előfizetője számára automatikusan, aktiválási és havidíj nélkül elérhető lesz, kívánságra azonban természetesen bármikor lemondható, illetve újra aktiválható. Újdonságnak számít, hogy amennyiben az információ lekérdezése vagy a szolgáltatás elérése bármilyen oknál fogva nem teljesül, a tartalomért nem fizet a felhasználó.

Annak érdekében, hogy a megszokott telefonhasználatnál magasabb költségek kézben tarthatók legyenek, a 90-es hívószámok a számlás előfizetők számára is kizárólag egy előre feltöltött egyenleg terhére hívhatók. Az egyenleg létrehozása és a további töltés Pannon Praktikum feltöltőkártyák segítségével történik. Ezeket jelenleg mintegy nyolcezer értékesítési ponton -- a Pannon GSM bemutatótermein és viszonteladói hálózatán kívül nyolc üzemanyagtöltő hálózat kútjainál, az Euronet és az OTP bankautomatákon keresztül, valamint a Hírker újságárusainál és a Magyar Posta hivatalaiban -- lehet megvásárolni, tehát országszerte akadálytalanul és folyamatosan biztosított az emelt díjas SMS szolgáltatás elérhetősége.

A Praktikum és Bee előfizetők ezt a fizetési rendszert a szokásos egyenlegük terhére vehetik igénybe. A kártyás fizetési rendszer azonban a Pannon GSM hagyományos előfizetéssel rendelkező ügyfelei számára sem jelent nehézséget, mivel a feltöltés összege meglévő, aktív előfizetésük egy különálló egyenlegére kerül, a Praktikum és Bee előfizetésekhez hasonlóan előrefizetett módon, azaz az emelt díjas SMS költségei nem jelennek meg a havi számlaegyenlegen. A kártyás szolgáltatásnál igénybe vehető kedvezmények az emelt díjas SMS-egyenlegre nem vonatkoznak. Az emelt díjas SMS ára az információ értékének függvényében bruttó 80 Ft és bruttó 475 Ft között mozog.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról