Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 9. 12:33

Kéziszámítógépekbe szánt grafikus koprocesszorral jelentkezett az ATi

A kanadai ATi Technologies tegnap bemutatta az iparág első grafikus koporocesszorát, amelyet kifejezetten kéziszámítógépekbe és más hordozható berendezésekbe ajánl.

A kanadai ATi Technologies tegnap bemutatta az iparág első grafikus koporocesszorát, amelyet kifejezetten kéziszámítógépekbe és más hordozható berendezésekbe ajánl.

Az Imageon 100 névre hallgató lapka legfontosabb tulajdonságai és képességei a következők:

  • Fejlett 2D grafikus motor hardveres gyorsítással, font caching és anti-alising, alpha-blending, méretezés, forgatás
  • MPEG4 és JPEG dekódolás, amely akár 50 százalékkal is tehermentesítheti a CPU-t. A chip támogatja az iDCT, Motion Compensation, Scaling and Color Space Conversion technológiákat
  • beágyazott memória és memóriavezérlő: az Imagon 100 384 KByte beágyazott SRAM-ot tartalmaz, ezáltal támogatja a double buffering technológiát 240x320 pixeles felbontásban. Az integrált SDRAM vezérlő és külső memória használatában a felbontás és színmélység 800x600x16-ig növelhető.
  • ATi PowerPlay energiatakarékos funkciók támogatása
  • szabványos SRAM interfész, amely segítségével a chip bármilyen CPU-hoz (Intel StrongARM, XScale, Motorola Dragonball, NEC MIPS, HItachi SH) könnyen illeszthető

Az ATi Imageon 100 sorozatgyártása februárban keződik, az ára egyelőre ismeretlen.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról