Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 9. 12:33

Kéziszámítógépekbe szánt grafikus koprocesszorral jelentkezett az ATi

A kanadai ATi Technologies tegnap bemutatta az iparág első grafikus koporocesszorát, amelyet kifejezetten kéziszámítógépekbe és más hordozható berendezésekbe ajánl.

A kanadai ATi Technologies tegnap bemutatta az iparág első grafikus koporocesszorát, amelyet kifejezetten kéziszámítógépekbe és más hordozható berendezésekbe ajánl.

Az Imageon 100 névre hallgató lapka legfontosabb tulajdonságai és képességei a következők:

  • Fejlett 2D grafikus motor hardveres gyorsítással, font caching és anti-alising, alpha-blending, méretezés, forgatás
  • MPEG4 és JPEG dekódolás, amely akár 50 százalékkal is tehermentesítheti a CPU-t. A chip támogatja az iDCT, Motion Compensation, Scaling and Color Space Conversion technológiákat
  • beágyazott memória és memóriavezérlő: az Imagon 100 384 KByte beágyazott SRAM-ot tartalmaz, ezáltal támogatja a double buffering technológiát 240x320 pixeles felbontásban. Az integrált SDRAM vezérlő és külső memória használatában a felbontás és színmélység 800x600x16-ig növelhető.
  • ATi PowerPlay energiatakarékos funkciók támogatása
  • szabványos SRAM interfész, amely segítségével a chip bármilyen CPU-hoz (Intel StrongARM, XScale, Motorola Dragonball, NEC MIPS, HItachi SH) könnyen illeszthető

Az ATi Imageon 100 sorozatgyártása februárban keződik, az ára egyelőre ismeretlen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról