:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 9. 15:06

A BMC Software részvényárfolyama emelkedett, miután a cég pozitív profitfigyelmeztetést tett közzé

[Wall Street Journal] A mainframe szoftvereket gyártó BMC Software részvényárfolyama kedden 0,87$-ral (4,32%-kal) 21,00$-ra nőtt, mivel a cég hétfőn pozitív profitfigyelmeztetést tett közzé.

[Wall Street Journal] A mainframe szoftvereket gyártó BMC Software részvényárfolyama kedden 0,87$-ral (4,32%-kal) 21,00$-ra nőtt, mivel a cég hétfőn pozitív profitfigyelmeztetést tett közzé.

A BMC hétfőn, a tőzsdei zárás után közölte, hogy a december 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedévben 18-23 millió $-os (részvényenként 7-9 centes) nyereségre számít (egyszeri költségek és amortizáció előtt), míg a várható forgalom 312-319 millió $.

Bob Beauchamp, a cég elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy "a negyedév folyamán rendkívül jó eredményeket ért el a cég, és az előző negyedévhez képest javulás volt tapasztalható mind az észak-amerikai, mind a nemzetközi piacokon".

A First Call által reprezentált elemzők a harmadik pénzügyi negyedévre részvényenként 6 centes nyereséget vártak, míg november elején az elemzők részvényenként 7 centes eredményt jósoltak.

A BMC szerint a harmadik pénzügyi negyedéves működési kiadások 300-305 millió $ között lesznek, nem számítva az amortizációt és az egyszeri költségeket.

Novemberben a cég bejelentette, hogy az alkalmazottak 7%-ától megválnak, ezzel kapcsolatban 14-18 millió $-os költséget kell elkönyvelnie a vállalatnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.