Szerző: Vörös Péter

2002. január 9. 15:06

A BMC Software részvényárfolyama emelkedett, miután a cég pozitív profitfigyelmeztetést tett közzé

[Wall Street Journal] A mainframe szoftvereket gyártó BMC Software részvényárfolyama kedden 0,87$-ral (4,32%-kal) 21,00$-ra nőtt, mivel a cég hétfőn pozitív profitfigyelmeztetést tett közzé.

[Wall Street Journal] A mainframe szoftvereket gyártó BMC Software részvényárfolyama kedden 0,87$-ral (4,32%-kal) 21,00$-ra nőtt, mivel a cég hétfőn pozitív profitfigyelmeztetést tett közzé.

A BMC hétfőn, a tőzsdei zárás után közölte, hogy a december 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedévben 18-23 millió $-os (részvényenként 7-9 centes) nyereségre számít (egyszeri költségek és amortizáció előtt), míg a várható forgalom 312-319 millió $.

Bob Beauchamp, a cég elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy "a negyedév folyamán rendkívül jó eredményeket ért el a cég, és az előző negyedévhez képest javulás volt tapasztalható mind az észak-amerikai, mind a nemzetközi piacokon".

A First Call által reprezentált elemzők a harmadik pénzügyi negyedévre részvényenként 6 centes nyereséget vártak, míg november elején az elemzők részvényenként 7 centes eredményt jósoltak.

A BMC szerint a harmadik pénzügyi negyedéves működési kiadások 300-305 millió $ között lesznek, nem számítva az amortizációt és az egyszeri költségeket.

Novemberben a cég bejelentette, hogy az alkalmazottak 7%-ától megválnak, ezzel kapcsolatban 14-18 millió $-os költséget kell elkönyvelnie a vállalatnak.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 02:08

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.