Szerző: Vörös Péter

2002. január 9. 15:37

Az IBM külső partnerre bízza az asztali PC-k gyártását

[Bloomberg, CNET] Az IBM kedden bejelentette, hogy termelési outsourcing megállapodást kötött a Sanmina-SCI-vel. A hároméves, 5 milliárd $-os ügylet alapján a Sanmina-SCI fogja gyártani az IBM NetVista asztali PC-ket.

[Bloomberg, CNET] Az IBM kedden bejelentette, hogy termelési outsourcing megállapodást kötött a Sanmina-SCI-vel. A hároméves, 5 milliárd $-os ügylet alapján a Sanmina-SCI fogja gyártani az IBM NetVista asztali PC-ket.

A júliusban egyesüléssel létrejött Sanmina-SCI egyúttal át fogja venni az IBM NetVista asztali PC-gyártó részlegeit is az USA-ban és Európában, ami 980 alkalmazottat fog érinteni. E tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra a felek.

Az ügylet egyes szakértők szerint arra mutató jel, hogy az IBM kilép a PC-piacról a kemény tavalyi év és a sorozatos veszteségek után (2001 első három negyedévében a PC divízió vesztesége 136 millió $ volt). Sok PC-gyártóhoz hasonlóan az IBM-et is kedvezőtlenül érintik lassuló eladások, a Dell kőkemény versenye és a csökkenő árak.

Az IBM azonban bejelentette, hogy nem hagyja el a PC-piacot, és továbbra is ellátja a NetVista PC-k design, marketing és értékesítési feladatait. Az IBM természetesen nem hagy fel a továbbra is jól menő ThinkPad laptopok gyártásával sem.

Bob Moffat, az IBM Personal and Printing Systems Group ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mostani bejelentés azt fogja eredményezni, hogy tovább csökkennek a költségek, míg a cég továbbra is folytatja a PC termékek és szolgáltatások teljes körének fejlesztését és értékesítését az IBM ügyfelei számára.

Az IBM azt is közölte, hogy a tervek szerint a Sanmina-SCI az IBM skóciai és Research Triangle Park-beli (Észak-Karolina) gyárában fogja gyártani az asztali számítógépeket.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 14:19

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.