Szerző: Vörös Péter

2002. január 9. 12:52

Novemberben jelentősen növekedtek a PC-eladások Japánban a Windows XP megjelenésének köszönhetően

[AsiaBizTech] 2001 novemberében a PC-forgalom Japánban 34%-kal nőtt az előző hónaphoz képest, a növekedés fő oka pedig a szakértők szerint az volt, hogy novemberben már a Microsoft Windows XP honosított változatával lehetett kapni a PC-ket.

A jelentős előrelépés a szezonális hatáson kívül részben annak is tulajdonítható, hogy az összehasonlítási alap, azaz az októberi forgalom alacsony volt, mivel a vevők egy része ekkor már inkább megvárta a Windows XP-vel felszerelt számítógépek megjelenését. Ezzel együtt a novemberi adat 2001-ben a legnagyobb növekedési ütemet jelenti.

A notebookok eladási volumene elérte a 2000-es szintet, azonban az asztali PC-k forgalma 23,1%-kal esett vissza 2000-hez képest, így a PC-forgalom egésze 10,9%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához képest.

A 2001 első tizenegy hónapjában a PC-forgalom 6,4%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához képest. 2001 decemberének első hetében a PC-eladások 15,7%-kal csökkentek a 2000-es év hasonló időszakához képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról