:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 8. 14:36

Az AOL Time Warner csökkentette forgalom-előrejelzéseit

[CNET, Wall Street Journal] Az AOL Time Warner hétfőn közölte, hogy a 2001-es nyereség a várakozásoknál alacsonyabb lesz, és egyben a cég csökkentette 2002-es nyereség-előrejelzéseit is.

[CNET, Wall Street Journal] Az AOL Time Warner hétfőn közölte, hogy a 2001-es nyereség a várakozásoknál alacsonyabb lesz, és egyben a cég csökkentette 2002-es nyereség-előrejelzéseit is.

A médiaóriás közölte, hogy a 2001-es EBITDA (earnings before interest, taxes, depreciation and amortization -- eredmény a kamatok, adók és amortizáció levonása előtt, más néven adózatlan nyereség) 18%-kal 10 milliárd $-ra nő, ami alacsonyabb, mint a korábbi 11 milliárd $-os EBITDA-várakozások. A cég azt is bejelentette, hogy a 2001-es forgalom 5%-kal 38 milliárd $-ra nő, ez is alacsonyabb a várt 40 milliárd $-nál.

Az AOL Time Warner arra számít, hogy 2002-ben nem sok segítségre számíthat a gondokkal küszködő gazdaságtól. A cég szerint a forgalomnövekedés 5-8% között lesz, míg az EBITDA-növekedés 8-12% között várható. 2002 első negyedévében a forgalom várhatóan változatlan lesz az előző negyedévhez képest.

A hétfői bejelentések alapja egyrészt a gazdasági tényezők, másrészt az európai magazinkiadó IPC Media tervezett felvásárlása, harmadrészt az AOL Europe 49%-os Bertelsmann részesedésének kivásárlása. Az AOL Time Warner az AOL Europe kivásárlásáért 5,3 milliárd $ készpénzt fizet január 31-én, és további 1,45 milliárd $-t júliusban.

Richard Parsons, a cég egyik működtetésért felelős vezérigazgatója lesz Gerald Levin utódja az AOL Time Warner elnök-vezérigazgatójaként májustól. Parsons hangsúlyozta, hogy a cég továbbra is koncentrál az új üzletágakba történő befektetésekre, mivel a gazdasági lassulás miatt nőhet az olyan új területek súlya, mint az interaktív tv, a video-on-demand és az online zene.

A cég részvényárfolyama hétfőn 0,73$-ral (2,28%-kal) 32,68$-ra emelkedett. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 27,40-58,51$ között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.