Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 8. 12:09

A Sun és az eBay az eddigi legmagasabb hasznos üzemidővel zárta az évet

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. és az eBay 2001-ben -- sikeres fejlesztések sorára visszatekintő -- kapcsolatuk hatodik évét ünnepli.

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. és az eBay 2001-ben -- sikeres fejlesztések sorára visszatekintő -- kapcsolatuk hatodik évét ünnepli.

Az év kiemelkedő teljesítményét az eBay a harmadik negyedévben elért rekordja jelentette, amikor a két cég együtt kiugró, 99,9 százalékos rendelkezésre állást nyújtott az eBay-közösség számára. A Sun biztosítja a háttérrendszereket és a keresési infrastruktúrát, melyek sarkalatos pontjai a 99,9 százalékos hasznos üzemidő-teljesítmény megvalósításának.

Ebben az időszakban az eBay webhelye napi 250 millió lapletöltési igényt teljesített, csúcsidőben másodpercenként több mint 1,2 gigabitnyi adatot továbbított. A Jupiter Media Metrix által a 2001. december kilencedikei héten mért adatok szerint az eBay vásárterének átlagos egyéni látogatószáma mintegy 4,7 millió volt, a 2000-es év hasonló időszakához képest 57 százalékos növekedést mutatva.

Az eBay hálózatának megnövelt teljesítményét alapul véve a vásártér kibővítette technológiai kapcsolatát a Sunnal, annak technológiáját és szolgáltatásait választva és implementálva a növekvő vásárlói igények kezelésére használt következő generációs infrastruktúra-platformjának tervezéséhez és működtetéséhez.

Az eBay a Java technológiát választotta, mint alapvető szoftverarchitektúra-platformot következő generációs technológiai infrastruktúrája számára. Az eBay a Java platformok nyílt szabványúságával, rugalmasságával, a programozói termelékenységgel magyarázza választását, és azzal a jó hírnévvel, melyet nagymennyiségű tranzakciót kezelő megbízható platformként szerzett.

Az eBay ki tudja használni a Java technológián alapuló, változatos gyártóktól -- köztük a Suntól -- származó szoftverek előnyeit, melyek megadják a választás szabadságát annak biztosítására, hogy az eBay technológiai infrastruktúra azonnal alkalmazható legyen a tranzakciós növekedés elősegítésére és az eBay által kifejlesztett vagy megvásárolt új szolgáltatások hozzáadásra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról