Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 8. 11:56

Autós mobiltelefonkészlet Bluetooth-alapokon a Motorolától

A Motorola hétfőn mutatta be Bluetooth-kompatibilis autós mobiltelefonkészletét, amely a második negyedév során kerül kereskedelmi forgalomba.

A Motorola hétfőn mutatta be Bluetooth-kompatibilis autós mobiltelefonkészletét, amely a második negyedév során kerül kereskedelmi forgalomba.

A készlet hangvezérlést használ a telefon funkcióinak működtetéséhez. A Motorola megoldásának érdekessége, hogy bármilyen, a Bluetooth 1.1 szabvánnyal kompatibilis mobiltelefonnal együttműködik.

A vállalat szerint ha a felhasználó az autóba beszállás közben mobiltelefonján beszél, a jármű beindításakor a beszélgetés automatikusan a vezeték nélküli autós készletre kerül át, azon folytatható, miközben a felhasználó elteheti telefonját. Az autóskészlet összesen 100 telefonszámhoz képes hangtárcsázást rendelni.

A Bluetooth egy kis hatósugarú rádiós adatátviteli szabvány, melynek előnye, hogy az eszközökből akár hálózat is képezhető. Egy adott picohálózatban legfeljebb nyolc Bluetooth-készülék -- például mobiltelefon, notebook, nyomtató -- lehet jelen, az összeköttetés hatósugara hozzávetőlegesen tíz méter lehet.

A Consumer Electronics Show rendezvényen bemutatott készülék a második negyedévben kerül forgalomba, a várható ára 199 dollár.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról