Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 8. 11:56

Autós mobiltelefonkészlet Bluetooth-alapokon a Motorolától

A Motorola hétfőn mutatta be Bluetooth-kompatibilis autós mobiltelefonkészletét, amely a második negyedév során kerül kereskedelmi forgalomba.

A Motorola hétfőn mutatta be Bluetooth-kompatibilis autós mobiltelefonkészletét, amely a második negyedév során kerül kereskedelmi forgalomba.

A készlet hangvezérlést használ a telefon funkcióinak működtetéséhez. A Motorola megoldásának érdekessége, hogy bármilyen, a Bluetooth 1.1 szabvánnyal kompatibilis mobiltelefonnal együttműködik.

A vállalat szerint ha a felhasználó az autóba beszállás közben mobiltelefonján beszél, a jármű beindításakor a beszélgetés automatikusan a vezeték nélküli autós készletre kerül át, azon folytatható, miközben a felhasználó elteheti telefonját. Az autóskészlet összesen 100 telefonszámhoz képes hangtárcsázást rendelni.

A Bluetooth egy kis hatósugarú rádiós adatátviteli szabvány, melynek előnye, hogy az eszközökből akár hálózat is képezhető. Egy adott picohálózatban legfeljebb nyolc Bluetooth-készülék -- például mobiltelefon, notebook, nyomtató -- lehet jelen, az összeköttetés hatósugara hozzávetőlegesen tíz méter lehet.

A Consumer Electronics Show rendezvényen bemutatott készülék a második negyedévben kerül forgalomba, a várható ára 199 dollár.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:26

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.