Szerző: Ady Krisztián

2002. január 8. 18:31

CES: Microsoft Freestyle -- otthoni szórakoztató PC koncepció, Windows XP alapokon

A CES kiállításon bemutatott újdonságok közül kiemelhető a Microsoft által bemutatott FreeStyle koncpeció prototipusa, melyet szintén Bill Gates mutatott be az jelenlévő közönségnek.

A CES kiállításon bemutatott újdonságok közül kiemelhető a Microsoft által bemutatott FreeStyle koncpeció prototipusa, melyet szintén Bill Gates mutatott be az jelenlévő közönségnek.

A Freestyle lényegében egy új felület, interfész a Windows XP rendszerhez, mely a PC-t szórakoztatóelektronikai, otthoni szórakoztató rendszerré alakítja át.

A hagyományos Windows asztallal ellentétben a Freestyle óriási gombokat, messziről is jól látható képernyőelemeket alkalmaz. A rendszer távirányítója segítségével elindíthatjuk a video- vagy zenelejátszást, elérhetjük és megtekinthetjük a rendszerben tárolt digitális fotóinkat, TV-t nézhetünk, és akár fel is vehetjük a műsort, valamint DVD-lemezeket is élvezhetünk vele.

Bár a megjelenés ideje még nem ismert, három jelentős PC-gyártó, a Hewlett-Packard, az NEC és a Samsung már tervezi, hogy megoldásokat jelentet meg a Freestyle-ra építve.

Ezt megelőzően is történtek már kísérletek a PC otthoni szórakoztató központtá alakítására, ezek viszont többnyire kudarcba fulladtak. Ennek egyik legfőbb oka a PC kezelésében keresendő: még mindig bonyolultabb a PC kezelését megtanulni, mint egy egyszerű szórakoztatóelektronikai eszközt igénybe venni, bár ez a "kifogás" mostanában már megdőlni látszik a mind bonyolultabb készülékek megjelenésével.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 20. 03:53

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.