Szerző: Ady Krisztián

2002. január 8. 18:31

CES: Microsoft Freestyle -- otthoni szórakoztató PC koncepció, Windows XP alapokon

A CES kiállításon bemutatott újdonságok közül kiemelhető a Microsoft által bemutatott FreeStyle koncpeció prototipusa, melyet szintén Bill Gates mutatott be az jelenlévő közönségnek.

A CES kiállításon bemutatott újdonságok közül kiemelhető a Microsoft által bemutatott FreeStyle koncpeció prototipusa, melyet szintén Bill Gates mutatott be az jelenlévő közönségnek.

A Freestyle lényegében egy új felület, interfész a Windows XP rendszerhez, mely a PC-t szórakoztatóelektronikai, otthoni szórakoztató rendszerré alakítja át.

A hagyományos Windows asztallal ellentétben a Freestyle óriási gombokat, messziről is jól látható képernyőelemeket alkalmaz. A rendszer távirányítója segítségével elindíthatjuk a video- vagy zenelejátszást, elérhetjük és megtekinthetjük a rendszerben tárolt digitális fotóinkat, TV-t nézhetünk, és akár fel is vehetjük a műsort, valamint DVD-lemezeket is élvezhetünk vele.

Bár a megjelenés ideje még nem ismert, három jelentős PC-gyártó, a Hewlett-Packard, az NEC és a Samsung már tervezi, hogy megoldásokat jelentet meg a Freestyle-ra építve.

Ezt megelőzően is történtek már kísérletek a PC otthoni szórakoztató központtá alakítására, ezek viszont többnyire kudarcba fulladtak. Ennek egyik legfőbb oka a PC kezelésében keresendő: még mindig bonyolultabb a PC kezelését megtanulni, mint egy egyszerű szórakoztatóelektronikai eszközt igénybe venni, bár ez a "kifogás" mostanában már megdőlni látszik a mind bonyolultabb készülékek megjelenésével.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról