:

Szerző: roberto

2002. január 7. 22:24

Friss linuxos programok: GQview, gFTP és újabb GIMP fejlesztői változat

Az elmúlt napokban néhány népszerű linuxos programból friss verzió jelent meg. Az egyik legjobb -- vagy talán a legjobb -- linuxos képnézegető, a GQview első kiadása december közepén jelent meg, az ezt frissítő, alig egy hetes 1.0.1-es verzió a program sourceforge-os webhelyéről tölthető le. Megújult a népszerű, szintén GTK libet használó, multithreades FTP-kliens, a gFTP, a nemrég kiadott 2.0.11-es verzióval a fejlesztők jó pár komolyabb hibát küszöböltek ki, a forráskód és a Debianra, illetve Red Hat-re fordított csomagok a gftp.seul.org -ról tölthetőek le. A bátrabb GIMP-esek a képszerkesztő 1.3.2-es fejlesztői verziójával próbálkozhatnak, a forráskód az ftp.gimp.org -on található.

GNOMEAz elmúlt napokban néhány népszerű linuxos programból friss verzió jelent meg. Az egyik legjobb -- vagy talán a legjobb -- linuxos képnézegető, a GQview első kiadása december közepén jelent meg, az ezt frissítő, alig egy hetes 1.0.1-es verzió a program sourceforge-os webhelyéről tölthető le. Megújult a népszerű, szintén GTK libet használó, multithreades FTP-kliens, a gFTP, a nemrég kiadott 2.0.11-es verzióval a fejlesztők jó pár komolyabb hibát küszöböltek ki, a forráskód és a Debianra, illetve Red Hat-re fordított csomagok a gftp.seul.org-ról tölthetőek le. A bátrabb GIMP-esek a képszerkesztő 1.3.2-es fejlesztői verziójával próbálkozhatnak, a forráskód az ftp.gimp.org-on található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.