:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 6. 03:49

zt1000: Hewlett-Packard Pavilion notebook vezeték nélküli hálózati technológiával

[CNET] A Hewlett-Packard egy új, vezeték nélküli Pavilion notebookkal és egy olyan kittel kezdte az új évet, amellyel a meglévő asztali PC-vel történő zavartalan kábel nélküli együttműködés biztosítható. A HP legújabb Pavilion laptopja, a zt1000 802.11b vagy Bluetooth vezeték nélküli hálózati technológiát kínál a kábel nélküli adatcseréhez.

[CNET] A Hewlett-Packard egy új, vezeték nélküli Pavilion notebookkal és egy olyan kittel kezdte az új évet, amellyel a meglévő asztali PC-vel történő zavartalan kábel nélküli együttműködés biztosítható. A HP legújabb Pavilion laptopja, a zt1000 802.11b vagy Bluetooth vezeték nélküli hálózati technológiát kínál a kábel nélküli adatcseréhez.

Az USA kiskereskedelmi laptopforgalomban októberben első helyen végző HP szeretné kibővíteni termékskáláját olcsóbb, vezeték nélküli notebookokkal. Rob Wait, a HP fogyasztói üzletágának globális üzlet menedzsere azt is elmondta, hogy a cég szeretné arra ösztökélni a családokat, hogy háztartásonként több PC-t is vásároljanak, és osszák meg az internetcsatlakozást ezek között.

Az új Pavilion zt1000 egyaránt kapható beépített 802.11b-vel vagy Bluetooth-szal, bár a HP szerint a legtöbb vevő egyelőre a 802.11b-t fogja választani.

"Jelenleg kétségkívül a 802.11b áll az otthoni felhasználók figyelmének központjában. Az otthoni felhasználók a 802.11b-vel is megoszthatják fájljaikat és az internetcsatlakozást" -- mondta Wait.

A HP egy vezeték nélküli otthoni hálózati kittel is kiegészíti az új zt1000-et, ennek célja az, hogy a notebook megoszthassa a meglévő asztali PC internet-hozzáférését. A HP hn200w vezeték nélküli gateway ára 199,99$.

"Bár a legtöbb vevő várhatóan a 802.11-et fogja választani, mi mégis nagyon optimisták vagyunk a Bluetooth-szal kapcsolatban is" -- mondta Wait.

A Bluetooth elég lassan indult be, de nemrég jelentős lendületet kapott, mivel olyan gyártók kezdték támogatni a legkülönböző formákban, mint a Toshiba, az IBM és a Dell. Bár sokak szerint egymással áll versenyben a két vezeték nélküli technológia, egyesek mégis úgy látják, hogy végső soron ezek együtt fognak működni, mivel különböző feladatokra fogják használni a két szabványt.

A Bluetooth technológiával az eszközök max. 9,15 méterre lehetnek egymástól, és a maximálisan elérhető adatátviteli sebesség 1 Mbps. A 802.11-nél ugyanezen értékek 45,8 méter, ill. 11 Mbps. Ezért egyes elemzők szerint a Bluetooth-t vélhetően az eszközök közötti adatcserére fogják használni, míg a 802.11 a PC-t fogja csatlakoztatni a hálózathoz, és ez fogja lehetővé tenni az internetmegosztást és a nagyméretű fájlok letöltését.

A 2,36 kg súlyú laptopot az újév első vasárnapján kezdi árulni a HP, Intel mobil Celeron vagy Pentium III-M processzorral, max. 1,2 GHz órajellel, 14,1" vagy 15"-os kijelzővel és 8x DVD-ROM vagy DVD-ROM/CD-RW drive-val.

A Pavilion zt1000 ára konfigurációtól függően 1399-2099$.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.