Szerző: bzd

2000. április 14. 22:19

Coppermine tuning

Először is szeretnék elnézést kérni a kusza fogalmazásért, de még mindig nem ocsúdtam fel teljesen. Ma kézhez kaptam egy FC-PGA-s Coppermine-t, hogy nézzem meg mit bír. A proci eredetileg 550MHz-es, és 1.6 voltot eszik, a mobo pedig egy SoftMenu III-al megáldott Abit BE6-II. 550MHz-en újrainstalláltam az alaplapcsere miatt szörnyethalt Windows-t, majd beléptem a BIOS-ba. Először gondoltam kipróbálom 5.5*115-ön, mégse essünk neki csak úgy. Elkezdtem állítani az FSB-t, amikor megjelent a vállamon a kisördög, és azt mondogatta, hogy 5.5*133... Így is lett, rögtön beállítottam neki ezt, ami 733MHz-et eredményezett, a feszültséget a biztonság kedvéért 1.65 voltra emeltem. A gépet újraindítottam, a Windows gyönyörűen bejött. Szép-szép, de én 5.5*146 (803MHz) álmodoztam. Beállítottam ezt a BIOS-ban, a feszültséget 1.7-re raktam, és így is feléledt a Windows, én meg elterültem a padlón... Gyönyörűen ment, amíg nagyobb terheléssel nem kellett szembenéznie, akkor vagy lefagyott, vagy szabálytalan műveletet hajtott végre. Nem vagyok elkeseredve, ugyanis most csak egy 3.5 centis borda, és egy 6000rpm-es 5*5centis venti van rajta. Vasárnap, ha meglesz a REV6.1 végleges verziója, akkor majd vízhűtéssel remélem sikerült kihozni stbailra a cuccot 800-on. Egyelőre konkrét mérési eredményekkel nem szolgálhatok, mert még nem volt időm érdemben tesztelgetni a masinát, ami most 733-on megy hiba nélkül. 803-on, 1.65volttal lefutott egy ASMDemo riport, ott is szédületesen gyors eredményeket kaptam. Ha meglesz a vízhűtés, és magamhoz tértem, akkor lesz róla egy cikk is.

HIRDETÉS

Először is szeretnék elnézést kérni a kusza fogalmazásért, de még mindig nem ocsúdtam fel teljesen. Ma kézhez kaptam egy FC-PGA-s Coppermine-t, hogy nézzem meg mit bír. A proci eredetileg 550MHz-es, és 1.6 voltot eszik, a mobo pedig egy SoftMenu III-al megáldott Abit BE6-II. 550MHz-en újrainstalláltam az alaplapcsere miatt szörnyethalt Windows-t, majd beléptem a BIOS-ba. Először gondoltam kipróbálom 5.5*115-ön, mégse essünk neki csak úgy. Elkezdtem állítani az FSB-t, amikor megjelent a vállamon a kisördög, és azt mondogatta, hogy "5.5*133"... Így is lett, rögtön beállítottam neki ezt, ami 733MHz-et eredményezett, a feszültséget a biztonság kedvéért 1.65 voltra emeltem. A gépet újraindítottam, a Windows gyönyörűen bejött. Szép-szép, de én 5.5*146 (803MHz) álmodoztam. Beállítottam ezt a BIOS-ban, a feszültséget 1.7-re raktam, és így is feléledt a Windows, én meg elterültem a padlón... Gyönyörűen ment, amíg nagyobb terheléssel nem kellett szembenéznie, akkor vagy lefagyott, vagy szabálytalan műveletet hajtott végre. Nem vagyok elkeseredve, ugyanis most csak egy 3.5 centis borda, és egy 6000rpm-es 5*5centis venti van rajta. Vasárnap, ha meglesz a REV6.1 végleges verziója, akkor majd vízhűtéssel remélem sikerült kihozni stbailra a cuccot 800-on. Egyelőre konkrét mérési eredményekkel nem szolgálhatok, mert még nem volt időm érdemben tesztelgetni a masinát, ami most 733-on megy hiba nélkül. 803-on, 1.65volttal lefutott egy ASMDemo riport, ott is szédületesen gyors eredményeket kaptam. Ha meglesz a vízhűtés, és magamhoz tértem, akkor lesz róla egy cikk is.


Ő az.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.