:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 4. 12:10

A nagy alaplapgyártók kiárusítják a régi Pentium 4 chipkészleteiket

[Digi Times] Az újabbnál újabb Pentium 4 chipkészletek megjelenése nyomán a nagy alaplapgyártók igyekeznek kiárusítani a régebbi chipsetekből felhalmozott készleteiket.

[Digi Times] Az újabbnál újabb Pentium 4 chipkészletek megjelenése nyomán a nagy alaplapgyártók igyekeznek kiárusítani a régebbi chipsetekből felhalmozott készleteiket.

Az SDRAM-ot támogató Intel i845 chipkészlet már 30 dollárért megvásárolható, a VIA P4X266-ért pedig mindössze 20 dollárt kérnek. A termékek listaára 38 illetve 25 dollár.

A VIA cáfolta azokat a híreket, melyek szerint 15 dollárra csökkentette volna a P4X266 árát és a vállalat képviselője hozzátette, hogy a cég már december közepén eladta a P4X266-ból visszamaradt készleteit. A VIA szerint a vállalat pénzügyi eredményeire semmilyen hatással nem lesz, hogy a nagy alaplapgyártók olcsóbban eladják a chipkészleteket a kisebb cégeknek.

Belső források szerint az SDRAM-ot támogató i845 chipkészleteket is kiárusítják a nagyobb gyártók. Az Intel már novemberben megkezdte a i845 DDR-változatának szállítását, az eladott darabszám pedig máris felülmúlja a régebbi változatét.

Ugyanakkor az alaplapgyártók rámutattak, hogy bár a régebbi i845 chipkészlet csak SDRAM-ot támogat, ennek ellenére kedvező választás lehet a költségérzékeny felhasználók számára, különösen annak fényében, hogy a DDR SDRAM ára meredeken emelkedik.

A gyártók szerint a P4X266 chipkészletre az alacsony ár ellenére is kisebb a kereslet, ugyanis ez a termék nem rendelkezik az Intel licencével, ezért számos alaplapgyártó nem tervezi a használatát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.