:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 2. 15:10

A nők jobban élvezik az internetes vásárlást, mint a férfiak

Egy ma nyilvánosságra hozott felmérés tanúsága szerint a nők sokkal szívesebben vásárolnak az interneten, mint a férfiak.

Egy ma nyilvánosságra hozott felmérés tanúsága szerint a nők sokkal szívesebben vásárolnak az interneten, mint a férfiak.

Éveken keresztül "a férfiak kezében volt az egér", ami az internetes vásárlásokat illeti, azonban 2001-ben az amerikai online vásárlók 58 százaléka nő volt -- állítja a Pew Internet and American Life Project által készített tanulmány.

A nők nem csak szívesebben vásároltak, de jobban is élvezték azt, mint a férfiak. A megkérdezett nők 37 százaléka állította azt, hogy nagyon élvezte az internetes vásárlást, míg a férfiaknak mindössze 17 százaléka.

A jelentés természetesen kitért az interneten elköltött pénzösszegekre is. Ezek szerint idén az amerikaiak átlagosan 392 dollár értékben vásároltak online, míg 2000-ben mindössze 330 dollárt költöttek el az interneten. Az ünnepi szezonban mintegy 29 millió amerikai vásárolt ajándékot valelyik internetes boltban, míg tavaly mindössze 20 millióan cselekedtek így.

Figyelemre méltó, hogy az interneten vásárlók 25 százaléka idén először vásárolt a világhálón. Ugyanúgy érdekes, hogy az amerikai internet-felhasználók 75 százaléka nem vásárolt az interneten, ugyanis attól félnek, hogy hitelkártyájuk adatai illetéktelen kezekbe kerülnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.