Szerző: Vörös Péter

2001. december 29. 19:43

A japán KDDI piacra dobta a Sony Ericsson C1002S mobiltelefonját

[AsiaBizTech] A KDDI, Japán második legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója piacra dobta a Sony Ericsson Mobile Communications által gyártott első mobiltelefont, a CDMA technológiát használó C1002S-et. A DoCoMo i-mode-dal versengő "au" mobiltelefon-szolgáltatáshoz tervezett EZWeb készülékről van szó, amellyel internetezni, e-mailezni és online vásárlásokat lebonyolítani is lehet.

A C1002S-ben 65536 színes TFT-LCD kijelző található. A kijelző hátoldalán egy 18 mm átmérőjű hangszóró van. A hagyományos Sony mobiltelefonokra jellemző "jog dial" tárcsázó is megtalálható a mobiltelefonban. A felhasználónak érkezett e-mailekre egy kis jelzőlámpa figyelmeztet.

A Sony Ericsson közös vállalat a karakterek beviteléhez egy ún. "Predictive Operation Based On eXample (POBox)" szoftvert fejlesztett ki, amely jó pontossággal találja ki, hogy milyen karaktert kíván éppen beírni a felhasználó.

Azonban az új mobiltelefon nem támogatja az "au" következő generációs szolgáltatásait, köztük az eznavigationt és az ezmovie-t. Az eznavigation egy olyan szolgáltatás, amely révén a felhasználó GPS műholdakról fogadhat jeleket helyzetének meghatározásához; az ezmovie szolgáltatás révén pedig MPEG4-es formátumban tömörített videofelvételeket lehet fogadni.

A C1002S max. beszélgetési ideje 200 perc, a max. készenléti idő kb. 200 óra. A készülék méretei: 47 mm széles, 92 mm mély és 28 mm magas (behajtva), súlya 105 g.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról