:

Szerző: Vörös Péter

2001. december 28. 15:25

Külső CD-RW/DVD-ROM drive a Matsushitától -- CD-másolás PC nélkül

[AsiaBizTech] A japán Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. és a Matsushita-Kotobuki Electronics Industries Ltd. egy olyan külső CD-R/RW/DVD-ROM drive-ot jelentett be, amellyel PC közbeiktatása nélkül is lehet másolni CD-lemezeket.

Az LK-RV8185AZ CD-olvasója egy DVD-ROM drive, innen történik a másolás egy CD-R/RW drive-ra. Ajánlott kiskereskedelmi árat nem állapítottak meg a termékhez, de a várható ár 50 ezer jen (~106 ezer Ft) alatt lesz. A készüléket 2002. január 18-án dobja piacra a Matsushita, és körülbelül havi 2000 darabot gyárt belőle.

A PC nélküli CD-írásnál az ún. Fix üzemmódban (amelynél a stabilitáson van a hangsúly) 2x-es a sebesség zenei CD-k írásánál és 4x-es az adat CD-nél. A PC nélküli CD-írásnál a maximális sebesség zenei CD-nél 4x-es, az adat CD-knél 8x-os az ún. Variable üzemmódban (amelynél a hangsúly a nagyobb sebességen van).

Ha külső drive-ként csatoljuk az eszközt a PC-hez, a DVD-ROM drive sebessége maximum 6x-os, a CD-olvasás maximális sebessége 24x-es, míg a CD-R/RW drive maximális írási sebessége 8x-os, az újraírási sebesség maximum 4x-es, míg az olvasási sebesség maximum 12x-es.

A PC-hez történő csatlakoztatás USB1.1 vagy IEEE 1394 porton keresztül történhet. Az LK-RV8185AZ-hoz nem jár semmiféle CD-író vagy DVD-lejátszó szoftver.

A Windows XP/ME/2000 és 98SE operációs rendszerekkel kompatibilis drive méretei: 62 mm x 164 mm x 213 mm, súlya: 1,7 kg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.