Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 27. 13:18

Még ebben az évben megjelenhet a Yopy nevű linuxos kéziszámítógép

A dél-koreai GMate még az idén forgalomba kívánja hozni Yopy nevű linuxos kéziszámítógépét.

A dél-koreai GMate még az idén forgalomba kívánja hozni Yopy nevű linuxos kéziszámítógépét.

A Yopy legutoljára a Comdex kiállításon volt megtekinthető. A GMate vezetője akkor azt nyilatkozták, a készülék 2002 elején jelenik meg Ázsiában, Amerikában és Európában pedig csak 2002 végén lehet majd megvásárolni.

A Yopy első látásra egy megtermett mobiltelefonra hasonlít. A széthajtható ház egyik fele rejti a billentyűzetet, a másik fele pedig a 3,5 hüvelykes színes folyadékkristályos kijelzőt. A csúcskategóriás teljesítményt 206 MHz-es Intel StrongARM processzor, 16 MByte ROM,és 64 MByte RAM garantálja. A Yopyt MMC bővítőhellyel és infravörös porttal is ellátták, ezen felül beépített mikrofont, hangszórót és fülhallgató-csatlakozót is tartalmaz.

A beépített alkalmazások között a szokásos "menedzserkalkulátor-funkciókat" ellátó programok -- határidőnapló, telefonkönyv, címlista, tennivalók listája, számológép, jegyzettömb -- mellett internetböngészőt, MP3-lejátszót és hangrögzítőt is találni.

A Yopy ára 399 dollár és megrendelhető a GMate honlapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról