Szerző: roberto

2001. december 20. 21:33

Készül a KDE harmadik generációja: KDE 3.0 beta1

[KDE News] A KDE projekt tegnap jelentette be a KDE 3.0 első bétáját. A KDE 3 fejlesztői változatának többé-kevésbé stabilizált kódja még nem a végleges KDE 3 API-t tartalmazza, de már csak apróbb változások várhatóak, így elkezdődhet a KDE 2-es programok portolása.

K Desktop Environment[KDE News] A KDE projekt tegnap jelentette be a KDE 3.0 első bétáját. A KDE 3 fejlesztői változatának többé-kevésbé stabilizált kódja még nem a végleges KDE 3 API-t tartalmazza, de már csak apróbb változások várhatóak, így elkezdődhet a KDE 2-es programok portolása.

Dirk Mueller, a KDE 3 kiadásainak koordinátora elmondta, hogy a most kiadott előzetes verziót elsősorban a fejlesztők, a tesztelők és fordításokat végzők kedvéért állították össze.

A projekt eredeti tervei szerint a KDE 3.0 2002 februárjának végén jelent volna meg, ám a most kiadott sajtóközleményből és a projekt körülbelül másfél hetes eddigi késéséből arra lehet következtetni, hogy az előzetes tervekhez képest valamennyit késni fog a 3.0, de még "2002 első felében meg fog jelenni".

A KDE 3.0-ban nem lesznek jelentős újdonságok, ám annál több változás történik a felszín alatt: a teljes desktop rendszer a Qt lib 3-as verziójára fog épülni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról