Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 19. 12:13

AMD Athlon MP processzoros "szuperszámítógépet" állított üzembe a DaimlerChrysler

Az AMD bejelentette, hogy a DaimlerChrysler AG egy AMD Athlon MP 1800+ processzorokat tartalmazó szuperszámítógépet állított üzembe a Mercedes-Benz Technology Centerben, Németországban.

HIRDETÉS

Az AMD bejelentette, hogy a DaimlerChrysler AG egy AMD Athlon MP 1800+ processzorokat tartalmazó "szuperszámítógépet" állított üzembe a Mercedes-Benz Technology Centerben, Németországban.

A DaimlerChrysler által használt fürt többszáz számítógépet tartalmaz, azonban hogy pontosan mennyit, azt a cégek nem közölték. A német autóiparban használt fürtök közül mindenesetre ez az egyik legnagyobb teljesítményű rendszer.

A fürtözési (clustering) technológia lényege, hogy a nagy számítási kapacitást igénylő alkalmazásokat egyszerre több, nagy sebességű hálózatba kötött számítógép hajtja végre. Ez a megoldás lényegesen alacsonyabb költségek mellett a szuperszámítógépekéhez hasonló számítási kapacitást biztosít.

Az Athlon MP processzoros gépekből álló fürtön a Mercedes-Benz mérnökei törés-szimulációkat futtatnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 18:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.