Szerző: Vörös Péter

2000. április 14. 08:30

Az AMD részvényei 19%-kal emelkedtek tegnap

Az árfolyam12 5/16$-ral, 75 9/16$-ra nőtt, ami közel áll az utóbbi 1 év rekordjához (79 1/8$). Szerdán a tőzsde zárása után jelentette be az AMD, hogy 189,2 millió $ nyereséget és 1,09 milliárd $-os forgalmat ért el az első negyedévben. A nyereség közel kétszer akkora volt, mint az elemzők nem sokkal korábban már felemelt előrejelzése.
A céget korábban jellemző termelési gondok (egyelőre úgy tűnik) megoldódtak, az AMD szinte 100%-os kapacitás-kihasználás mellett ontja a processzorokat ill. flash memória chip-eket, amelyek iránt igen erős a kereslet. Az elemzők egyetértenek abban, hogy ha a közeljövő processzorai, a Spitfire és a Thunderbird is hasonlóan szerepelnek, akkor a cég még jobban megszoríthatja az Intel-t, teljesítményben pedig akár meg is előzheti a chipgyártó óriást.
Egyelőre az otthoni felhasználóknak szánt PC-knél népszerű az Athlon, a vállalati PC-knél az Intel előnye megkérdőjelezhetetlen és ezt a piacot az Intel mindenképpen meg szeretné tartani, akár igen agresszív árakkal is.
Mindennek persze főként a felhasználók örülhetnek a legjobban, még azok is akik Intel processzort használnak: a verseny végre itt is meghozta eredményét - ti. korábban soha nem látott teljesítményű PC processzorok kaphatók igen jó árakon. Csak remélhetjük, hogy a Via és a Transmeta is hasonlóan jótékony hatással lesz a processzor piacra.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.