:

Szerző: Ady Krisztián

2001. december 6. 01:37

A Kodak és a Sanyo közös vállalatot hoz létre szerves LCD kijelzők gyártására

[CW360] Az Eastman Kodak és a Sanyo közös gyáregységet, gyártósorokat kíván joint venture formában működtetni, melyeken közös fejlesztésű szerves kijelzőiket gyártanának.

[CW360] Az Eastman Kodak és a Sanyo közös gyáregységet, gyártósorokat kíván "joint venture" formában működtetni, melyeken közös fejlesztésű szerves kijelzőiket gyártanának.

A Kodak és a Sanyo több fontos, az OELD kijelzőkkel kapcsolatos alapvető szabadalom birtokosa. Több éven keresztül folytatott gyümölcsöző munkájuk eredményeként ezzel a technológiával több működő prototípust is építettek már.

Az OELD kijelzők -- melyek szerves fénykibocsátó diódákon alapulnak --, gyorsan mozgó objektumok megjelenítésére is alkalmasak és kevesebb energiát fogyasztanak, mint a jelenlegi LCD kijelzők. Az ilyen technológiára épített kijelzőkhöz háttérvilágítás sem szükséges. Ez a technológia is egy lehetséges továbblépési, fejlődési irányvonal lehet a ma használatos technológiákról.

A monokróm, egyszínű OELD kijelzők már használatosak néhány termékben, néhány mobiltelefonban, autórádiók előlapján már ilyen képernyők lapulnak. A Sanyo már bemutatott egy 3G mobilkészüléket, mely OELD kijelzőt használ.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.