Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 12:17

Az NPD Group szerint minden idők legjobban startoló konzolja az Xbox

Az NPD Group által nyilvánosságra hozott felmérés szerint a bevezetést követő két hét alatt a Microsoft Xbox konzolja volt a legkelendőbb.

Az NPD Group által nyilvánosságra hozott felmérés szerint a bevezetést követő két hét alatt a Microsoft Xbox konzolja volt a legkelendőbb.

Ráadásul az Xbox rendelkezett bevezetésekor a legerősebb játékkínálattal, legalábbis erre utal, hogy a konzol vásárlói átlagosan 2,4 programot vettek meg a géphez az első két hétben. A PlayStation 2 és a GameCube vásárlói átlagosan 1,9 jétékot vásároltak a megjelenés utáni két hétben.

Az NPD felmérése szerint a legkelendőbb játék a Halo volt, amelynek értékesítési adatai megelőzték a GameCube-ra írt Luigi's Mansiont is.

A Credit Suisse felmérése szerint az Xboxból két hét alatt 556 ezer darabot adtak el, amelyekhez a vásárók összesen 1,32 millió szoftvert vettek meg. Az elemzőcég jelentése szerint a GameCube-ból ugyanennyi idő alatt 469 ezer talált gazdára és 810 ezer szoftvert vásároltak hozzá.

A Microsoft mintegy 300 ezer konzolt szállított az üzletekbe a megjelenés napjára, jelenleg pedig hetente több, mint 100 ezer Xbox érkezik a boltokba.

Az Xbox november 15. óta kapható az Egyesült Államokban, Japánban február 22-én jelenik meg, Európában pedig március 14-től lesz kapható. A konzol ára 299 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról