Szerző: Bőle György

2001. december 4. 19:54

Az IBM szerverében debütál az Intel Xeon MP processzor, amely támogatja a Hyper-Threading funkciót

Az IBM Japan Ltd. bejelentette az xSeries 360 nevű új PC szervert, amely az Intel következő generációs Xeon MP processzorán alapul.

Az IBM Japan Ltd. bejelentette az "xSeries 360" nevű új PC szervert, amely az Intel következő generációs Xeon MP processzorán alapul.

Az Intel 2002 első negyedévében fogja hivatalosan bemutatni illetve szállítani a Xeon MP processzort. A mostani IBM bejelentés az első olyan termékbejelentés, amelyben a Xeon MP szerepel.

Az Intel az ún. korai szállítási program keretében szállít az IBM Japannek Xeon MP processzorokat, így az IBM Japan december végétől már el is kezdheti az új szerverek szállítását. Az Intel 2002 tavaszi hivatalos bejelentéséig a szerverek árát egyedileg állapítják meg.

Az xSeries 360 a hírek szerint többek között azért fog jobban teljesíteni, mint a jelenlegi Xeon-alapú szerverek, mert a Xeon MP már támogatja az őszi Intel Developer Forumon bejelentett Hyper-Threading technológiát.

A Hyper-Threading lehetővé teszi az utasítások párhuzamos, többszálú végrehajtását: azaz egy processzor a külvilág felé két logikai processzornak látszik, és így két utasításszálat képes futtatni párhuzamosan anélkül, hogy a futószalagokat újra kellene töltenie. Az Intel szerint e technológia alkalmazásával 30%-os teljesítménynövekedés érhető el.

A teljesítményt tovább növeli az IBM által kifejlesztett XA-32 lapkakészlet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról