Szerző: Ady Krisztián

2001. december 4. 02:41

99 angol fontba kerülő, jubileumi digitális rádióvevő a Videologictól

Jubileumi promóciót hirdet december 12-től kiválasztott üzleteiben a Videologic Systems. Az akció során egyedi gyártású, rendkívül olcsó, csupán 99 angol fontba kerülő digitális rádióvevőt vásárolhat minden szerencsés, aki ellátogat a promócióban résztvevő 8 angliai boltba.

Jubileumi promóciót hirdet december 12-től kiválasztott üzleteiben a Videologic Systems. Az akció során egyedi gyártású, rendkívül olcsó, csupán 99 angol fontba kerülő digitális rádióvevőt vásárolhat minden szerencsés, aki ellátogat a promócióban résztvevő 8 angliai boltba.

A dátum és a különösen kedvező alkalom nem véletlen: Marconi ugyanis pontosan 100 évvel ezelőtt, december 12-én fogta kezdetleges vevőkészülékével az első nagy távolságra sugárzott rádióadást.

A digitális rádiókészülék a Videologic újonnan bejelentett Pure termékcsaládjába tartozik, s semmivel sem szerényebb tudású, mint jóval drágább társai. Az első 99-200 font közötti árfekvésű digitális rádiókészüléket a Goodmans jövő év második felében tervezi megjelentetni, így talán érzékelhető, miért is annyira kedvező ez az ár.

A készülékeket december 12-én, szerdán kezdik el árusítani Glasgow, Newcastle, Coventry, Manchester, Bristol, St Albans üzleteiben és London két kiválasztott üzletében. A készülékekből csak a kiszállított mennyiség áll majd rendelkezésre, amíg a készlet tart alapon. Természetesen egy vásárló csupán egyetlen készüléket vásárolhat.

Jelenleg mintegy 200 rádiócsatorna sugároz Angliában digitális formában. A szigetország lakosságának közel 80%-a hozzáférhet a szolgáltatáshoz, csupán készüléket kell vennie. A hagyományos rádióadásokhoz hasonlóan itt is ingyenes a sugárzás, nincs egyetlen csatornánál sem előfizetési díj. A jövő év végére az átlagos hallgató körülbelül 28 rádiócsatorna közül választhat, melyből legalább 10 nemzeti, 10 nemzeti BBC, valamint helyi és regionális csatorna lesz.

Egy kis történelem:

Marconi a századelőn több mint 50.000 angol fontot szórt el kisérletezései közben, ez mai árfolyamon számolva több, mint 1 millió angol fontot érne. Áramfejlesztő állomásait Poldhu, Cornwall és Cape Cod (Massachusetts) körzetében viharok tették tönkre a nagy kísérlete előtt három hónappal. A kudarcok ellenére nem adta fel: 1901 december 9-én munkatársai Cornwall-ben megkezdték az S betű Morze-kód szerinti jelét sugározni az éterbe. A harmadik napon Marconi meghallotta az eltéveszthetetlen ti-ti-ti (három rövid jel) hangot vevőkészülékéből, s ezzel beírta magát a történelemkönyvekbe. Egyetlen betűt leíró jele 2.400 mérföld távolságot tett meg, az előző 80 mérföldes rekordot a földbe döngölve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról