:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 28. 14:59

A Fujitsu harmadik generációs mobiltelefonjai a Symbian EPOC operációs rendszerre épülnek majd

A Fujitsu bejelentette, hogy a harmadik generációs mobiltelefonjaiban a Symbian EPOC operációs rendszert fogja használni.

A Fujitsu bejelentette, hogy a harmadik generációs mobiltelefonjaiban a Symbian EPOC operációs rendszert fogja használni.

"A Symbian OS-t a mobiltelefongyártók 70 százaléka licencelte. Örömmel köszöntjük a Fujitsut az egyre növekvő Smbian közösségben, melynek célja, hogy a Symbian OS a fejlett mobiltelefonok standard operációs rendszerévé váljon" -- mondta Hiromi Nishi, a Symbian japán leányvállalatának elnöke.

A Symbian OS egy fejlett, nyílt operációs rendszer, amely lehetővé teszi a gyártóknak olyan mobiltelefonok piacra dobását, amikre aztán más vállalatok is fejleszthetnek alkalmazásokat, szolgáltatásokat vagy tartalmat. A Symbian OS-t Japánban jelenleg a Kenwood, a Panasonic, a Sanyo és a Sony licencelte. Európában a licenctulajdonosok többek között az Ericsson, a Nokia, a Motorola, a Psion és a Siemens.

A Nokia nemrégiben bejelentett, multimédiás funkciókkal is felruházott, csúcskategóriás Nokia 7650 típusú mobiltelefonja is a Symbian EPOC operációs rendszert haszálja, ahogy a Nokia 9210 Communicator is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.