Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 26. 10:38

Szakértők szerint a Microsoft a tervezettnél kevesebb Xboxot tud csak eladni

A Salomon Smith Barney befektetési tanácsadó cég egyik elemzője semleges-re módosította a Microsoft részvényeinek besorolását.

A Salomon Smith Barney befektetési tanácsadó cég egyik elemzője "semleges"-re módosította a Microsoft részvényeinek besorolását.

Richard Gardner szerint a jelenlegi gazdasági körülményekhez mérten a Microsoft papírjai túlértékeltek. "A vállalat minden bizonnyal eléri majd kitűzött pénzügyi céljait ebben a negyedévben" -- mondta Gardner. Azonban a következő két negyedévben a Microsoftnak gondjai lehetnek, különösen az Xbox értékesítéséből származó bevételekkel.

A vállalat előrejelzése szerint a negyedik negyedévben 350 millió dollár értékben forgalmaz majd Xbox konzolokat, a következő év első negyedévében a bevétel meghaladja a 600 millió dollárt, a második negyedévben pedig a 800 millió dollárt. A Salomon Smith Barney előrejelzése szerint a Microsoft nem lesz képes teljesíteni ezeket a célkitűzéseket.

Az Xbox novemer 15-én jelent meg az Egyesült Államokban és az év végéig összesen 1-1,5 millió példányt tervez eladni a Microsoft. A konzol február végétől lesz elérhető Japánban, március közepén pedig Európában is megjelenik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról