Szerző: roberto

2001. november 23. 13:57

Microsoft elleni magánperek alternatív megállapodástervezetével állt elő a Red Hat Software

Red Hat Software [Slashdot, Red Hat] A Red Hat Software alternatív megállapodástervezettel állt elő a napokban a Microsoft mintegy száz trösztellenes magánperének megoldására. Az eredeti tervezetről már beszámoltunk lapunkban, ennek lényege, hogy a Microsoft öt éven keresztül az Egyesült Államok 14000 legszegényebb iskolája számára biztosítana hardvereket és szoftvereket, körülbelül 1,1 milliárd dollár értékben. A tervezetet ellenzők szerint mindez egyáltalán nem fogja csökkenteni az óriáscég monopolhatalmát, és nem térít vissza megfelelő összeget a fogyasztóknak.

A Red Hat Software tervezete egészen mást kínál. A cég vállalja, hogy a Microsofttal közösen segít a rossz helyzetben lévő iskolákon, ha a Microsoft a jóvátételi összegből a szoftverekre szánt részt hardverbeszerzésre fordítja. Így az iskolák jelentősen több hardverhez juthatnának, az iskolánkénti átlag 14 rendszerről legalább 70-re emelkedhetne.

A Red Hat vállalja, hogy a hardverekhez szoftvereket (Red Hat Linuxot) biztosít, és a Microsofttal ellentétben ezt nem csak öt évig tenné ingyen. A Red Hat azt is vállalja, az iskolai szoftverekhez ingyenes online támogatást kínál, valamint frissítéseket a Red Hat Networkön keresztül. A kérdés már csak az, hogy az alternatív tervezetnek lesznek-e elég erős támogatói.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról