Szerző: Ady Krisztián

2001. november 23. 00:45

Hardveresen védett adatok a Seiko védelmi rendszerében

A Seiko Instruments Inc. által kifejlesztett új merevlemezvédelmi rendszer, a Secure Disk Protection Ni-3100 Series az első olyan biztonsági megoldás, mely hardveres vezérlésre épít. A technológia szabadalmaztatott, és december 14-én indul hódító útjára.

A Seiko Instruments Inc. által kifejlesztett új merevlemezvédelmi rendszer, a "Secure Disk Protection Ni-3100 Series" az első olyan biztonsági megoldás, mely hardveres vezérlésre épít. A technológia szabadalmaztatott, és december 14-én indul hódító útjára.

Ebben a rendszerben a merevlemez két módban használható: egy csak és kizárólag olvasható, valamint egy általános írható/olvasható módozatban. A státusz partícióról partícióra választható meg szabadon, és maximálisan hat partíció használható. Például egy weboldalt elhelyezve egy csak olvasható partíción, majd ezt a partíciót használva, a webszerver biztosítva van az ellen, hogy a tartalmat valaki valamiféle külső behatással megváltoztathassa. Amennyiben szükséges a tartalom megváltoztatása, az adott partíció hardveres vezérlésével írási jogot lehet adni az adminisztrátornak.

A védelmi rendszer része egy távolról végezhető újraindítási funkció is, mely akkor lehet hasznos, ha valami oknál fogva a rendszer abnormálisan működne. A merevlemez adott partíciójának megfelelő üzemmódja egy szoftverkulcs segítségével állítható be, akár hálózatos környezetből (intranet) is.

A védelmi rendszer saját PCI buszos kártyát használ, mely fizikailag elkülöníti a merevlemezt a szervertől. Merevlemezként IDE csatlakozási felületű meghajtó használható. A rendszer fejlesztőcsomagja 1605 dolláros áron vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról