Szerző: roberto

2001. november 19. 23:04

Angol legenda: DesktopLinux.com -- a Linux desktop rendszerként való használatának szentelt webhely

[NewsForge, DesktopLinux] Friss linuxos website-ot jelentettek be ma délelőtt. A DesktopLinux.com a szabad rendszer desktop használatát hivatott elősegíteni hírek, cikkek, vélemények, leírások, útmutatók, termékelőzetesek és termékbemutatók leközlésével, valamint egy vitafórummal. A site mögött ugyanaz az ember -- Rick Lehrbaum -- áll, aki a beágyazott Linux rendszerekkel foglalkozó LinuxDevices -t is elindította.

[NewsForge, DesktopLinux] Friss linuxos website-ot jelentettek be ma délelőtt. A DesktopLinux.com a szabad rendszer desktop használatát hivatott elősegíteni hírek, cikkek, vélemények, leírások, útmutatók, termékelőzetesek és termékbemutatók leközlésével, valamint egy vitafórummal. A site mögött ugyanaz az ember -- Rick Lehrbaum -- áll, aki a beágyazott Linux rendszerekkel foglalkozó LinuxDevices-t is elindította.

Lehrbaum szerint a Linux már megérett arra, hogy elterjedt desktop operációs rendszer legyen, és ezt a folyamatot hivatott a DesktopLinux felgyorsítani. A bejelentésben elmeséli, hogy két éve, amikor a LinuxDevices.com-mal kezdett el foglalkozni, a beágyazott Linux ismeretlen volt, ma pedig az egyik leggyorsabban növekvő OS a beágyazott rendszerek terén. Lehrbaum reméli, hogy a desktop Linux is hamarosan berobban a köztudatba.

A webhely bejelentését a GNOME desktoppal foglalkozó Ximian, a Windows *nixos inkarnációjával, a WINE-nal foglalkozó CodeWeawers és LinuxJournal magazin képviselői egyaránt pozitívan fogadták.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 10:05

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.