:

Szerző: roberto

2001. november 19. 23:04

Angol legenda: DesktopLinux.com -- a Linux desktop rendszerként való használatának szentelt webhely

[NewsForge, DesktopLinux] Friss linuxos website-ot jelentettek be ma délelőtt. A DesktopLinux.com a szabad rendszer desktop használatát hivatott elősegíteni hírek, cikkek, vélemények, leírások, útmutatók, termékelőzetesek és termékbemutatók leközlésével, valamint egy vitafórummal. A site mögött ugyanaz az ember -- Rick Lehrbaum -- áll, aki a beágyazott Linux rendszerekkel foglalkozó LinuxDevices -t is elindította.

[NewsForge, DesktopLinux] Friss linuxos website-ot jelentettek be ma délelőtt. A DesktopLinux.com a szabad rendszer desktop használatát hivatott elősegíteni hírek, cikkek, vélemények, leírások, útmutatók, termékelőzetesek és termékbemutatók leközlésével, valamint egy vitafórummal. A site mögött ugyanaz az ember -- Rick Lehrbaum -- áll, aki a beágyazott Linux rendszerekkel foglalkozó LinuxDevices-t is elindította.

Lehrbaum szerint a Linux már megérett arra, hogy elterjedt desktop operációs rendszer legyen, és ezt a folyamatot hivatott a DesktopLinux felgyorsítani. A bejelentésben elmeséli, hogy két éve, amikor a LinuxDevices.com-mal kezdett el foglalkozni, a beágyazott Linux ismeretlen volt, ma pedig az egyik leggyorsabban növekvő OS a beágyazott rendszerek terén. Lehrbaum reméli, hogy a desktop Linux is hamarosan berobban a köztudatba.

A webhely bejelentését a GNOME desktoppal foglalkozó Ximian, a Windows *nixos inkarnációjával, a WINE-nal foglalkozó CodeWeawers és LinuxJournal magazin képviselői egyaránt pozitívan fogadták.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.