:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 19. 18:31

Az ASUS is bejelentette nForce chipkészletes alaplapjait

A tajvani Asustek hivatalosan is bejelentette az NVIDIA nForce chipkészletére épülő alaplapjait.

A tajvani Asustek hivatalosan is bejelentette az NVIDIA nForce chipkészletére épülő alaplapjait.

Az ASUS A7N266 és A7N266-E modellek között a különbség, hogy az előbbi a Dolby Digital 5.1 képességekkel felruházott nForce 420D chipsetre épül, míg az nForce 420-ra épülő A7N266-E esetében a hanghatásokról egy integrált C-Media 8738 hatcsatornás audiovezérlő gondoskodik.

Egyebekben a két termék tulajdonságai megegyeznek. Mindkettő Socket A processzorfoglalatot tartalmaz és AMD Duron, Athlon és Athlon XP processzorokat támogat. A DDR SDRAM memóriamodulok számára 3 DIMM foglalatot alakítottak ki, a bővítőkártyákat pedig 1 AGP Pro, 5 PCI és 1 ACR aljzat hivatott fogadni. Az alaplapokon található továbbá egy integrált Realtek RTL 8139 10/100 Mbps Ethernet-kontroller is.

Az Asustek bőséges szoftver-melléklettel próbálja ellensúlyozni az alighanem borsos árat. Az alaplapokhoz a szokásos segédprogramok mellett két teljes verziós játék (Star Trek New Worlds, Messiah) és a Cyberlink Powerplayer lejátszóprogram is jár.

Az ASUS A7N266 és A7N266-E alaplapok még novemberben megjelennek az üzletekben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.