Szerző: roberto

2001. november 16. 15:55

Újabb taggal bővült a Netscape 4-es sorozata: 4.79

[Netscape] Magamban már többször is eltemettem a Netscape Communicatort, úgy tűnik, hiába: a szoftverek világában már-már matuzsálemi kort megélő internetes böngésző- és levelezőprogram egyre újabb verziókkal jelentkezik. A Netscape Communicator valaha hatalmasnak számított, 20 MB-nál is több helyet igényelt és igényel a merevlemezen és legalább 16 MB memóriát, ma a szerényebb konfigurációk legendás eszköze: ez az a böngésző, amely egyenlőtlen feltételek mellett elvesztette a böngészőháborút.

Netscape[Netscape] Magamban már többször is eltemettem a Netscape Communicatort, úgy tűnik, hiába: a szoftverek világában már-már matuzsálemi kort megélő internetes böngésző- és levelezőprogram egyre újabb verziókkal jelentkezik. A Netscape Communicator valaha hatalmasnak számított, 20 MB-nál is több helyet igényelt és igényel a merevlemezen és legalább 16 MB memóriát, ma a szerényebb konfigurációk legendás eszköze: ez az a böngésző, amely egyenlőtlen feltételek mellett elvesztette a böngészőháborút.

A tegnapelőtt megjelent verzió néhány újdonsága: gyorsult a többszörösen beágyazott táblázatokat és stíluslapokat tartalmazó oldalak kezelése, erősebb lett a kétprocesszoros konfigurációk támogatása és jó pár lefagyást okozó hibát kijavítottak. A felsoroltakon kívül számos platformfüggő változás is történt, a Communicator 4.79-es kiadásához fűzött megjegyzések a home.netscape.com-on olvashatóak, maga a programcsomag pedig az ftp.netscape.com-ról tölthető le a következő platformokra: Win32, MacOS, Aix, HPUX, Linux, SunOS és Irix.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról