Szerző: Vörös Péter

2001. november 16. 00:26

Nőtt a Cisco részesedése a nagy sebességű routerek piacán

[Bloomberg] A DellOro Group piackutató cég legfrissebb felmérése szerint 5%-kal 65%-ra nőtt a Cisco Systems részesedése a nagy sebességű routerek piacán. A Cisco a világ legnagyobb számítógépes hálózati berendezésgyártója.

[Bloomberg] A Dell'Oro Group piackutató cég legfrissebb felmérése szerint 5%-kal 65%-ra nőtt a Cisco Systems részesedése a nagy sebességű routerek piacán. A Cisco a világ legnagyobb számítógépes hálózati berendezésgyártója.

Egymás után ez volt a második negyedév, amikor a Cisco növelte részesedését ezen az 567,2 millió $-os piacon, ahol a Cisco legnagyobb vetélytársa a Juniper Networks, amelynek részesedése 35%-ról 32%-ra csökkent a második negyedévben.

A Dell'Oro adatai megerősítik John Chambersnek, a Cisco elnök-vezérigazgatójának múlt héten elhangzott megjegyzéseit, miszerint a cégnek némileg sikerül növelni a Cisco részesedését a gyors routerek piacán (ezek a routerek az internetet alkotó nagy telekommunikációs hálózatok központjában irányítják a forgalmat). E piac 17%-kal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest, mivel az ügyfelek a gazdasági körülményekre való tekintettel csökkentették kiadásaikat.

A Dell'Oro szerint az Avici Systems piaci részesedése 2%-kal 2%-ra csökkent, ezzel a cég a harmadik helyen áll ezen a piacon, ahol a routerek ára akár többszázezer dollár is lehet darabonként.

Amióta az ötéves Juniper piacra dobta első routereit 1998 utolsó negyedévében, a cég piaci részesedést nyert a Ciscótól a gyorsabb berendezéseinek köszönhetően. A Cisco először idén januárjában mutatott be olyan routereket, amelyek sebesség szempontjából felvették a versenyt a Juniper routereivel.

A Cisco részvényárfolyama csütörtökön 0,02$-ral (0,10%-kal) 9,87$-ra esett vissza. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 11,04-55,75$ között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról