:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 15. 10:28

A Crusoe processzor késlekedése miatt csúszik a Sony és a Fujitsu laptopjainak bemutatója

[CNET, Reuters] A Sony és a Fujitsu szerdán közölték, hogy elhalasztják legújabb laptopjaik eredetileg e hétre tervezett bemutatóját, mivel a Transmeta késlekedik az új Crusoe processzorok szállításával.

[CNET, Reuters] A Sony és a Fujitsu szerdán közölték, hogy elhalasztják legújabb laptopjaik eredetileg e hétre tervezett bemutatóját, mivel a Transmeta késlekedik az új Crusoe processzorok szállításával.

A Fujitsu szóvivője elmondta, hogy a cég úgy döntött, hogy december közepére halasztja négy új, "FMV-Biblo LOOX" notebook-modelljének bemutatóját a Crusoe processzorok késlekedése miatt. Ugyanerre az okra hivatkozva a Sony is azt közölte, hogy új Vaio laptopjának bemutatóját január közepére tolják el.

Egyik cég sem tett közzé eladási célkitűzéseket az új laptopokkal kapcsolatban.

A késlekedés egy olyan időszakban történik, amikor a Santa Clara-i (Kalifornia) központú Transmeta egyébként is gondokkal küszködik a globális számítógépkiadások csökkenése miatt.

A cég a szeptember 28-án végződött harmadik pénzügyi negyedévben 29,6 millió $-os (részvényenként 22 centes) nettó veszteséget realizált, szemben az előző év hasonló időszakában elért 27,7 millió $-os (részvényenként 82 centes) veszteséggel.

A cég októberben vált meg a korábbi elnök-vezérigazgatótól, aki kevesebb mint nyolc hónapig állt a cég élén: az elmúlt egy év alatt a cég alacsony forgalmat, elhibázott termékbemutatók sorát és a részvényérték 95%-os visszaesését produkálta.

Az amerikai piacon még mindig nem jelent meg a cég, holott ez döntő fontosságú a jövő szempontjából. Egyelőre az Intel a piacvezsető az USA-ban az alacsony áramfogyasztású mobil processzorok területén, a Transmeta többnyire japán cégeknek adja el termékeit.

A Transmeta részvényárfolyama szerdán 0,03$-ral (1,67%-kal) 1,83$-ra emelkedett. A részvényt tavaly novemberben vezették be a tőzsdére, az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 1,17-46,00$ között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.