:

Szerző: roberto

2001. november 14. 17:43

További információk a kernel 2.4-es sorozatának új karbantartójáról, Marcelo Tosattiról

[Conectiva, Portaloo] Alan Cox és Linux Torvalds egy fiatal brazil fejlesztőt szemelt ki a kernel 2.4-es sorozatának karbantartására: a 18 éves Marcelo Tosattit, aki egyébként az 1995-ben alapított (szintén brazil) Conectiva Inc. alkalmazottja. A cég Linux-disztribúciója igen népszerű Latin-Amerikában.

Linux[Conectiva, Portaloo] Alan Cox és Linux Torvalds egy fiatal brazil fejlesztőt szemelt ki a kernel 2.4-es sorozatának karbantartására: a 18 éves Marcelo Tosattit, aki egyébként az 1995-ben alapított (szintén brazil) Conectiva Inc. alkalmazottja. A cég Linux-disztribúciója igen népszerű Latin-Amerikában.

Tosatti november végén veszi át Cox eddigi helyét, feladata a 2.4-es rendszermag további sorsának egyengetése, ő fogja eldönteni, hogy mi az, ami még belekerülhet a 2.4-es szériába és mi az, ami már csak a következő sorozatban kaphat helyet; az ő felügyeletével fognak megjelenni az újabb 2.4.x-es kernelek. Ez a pozíció roppant nagy felelősséggel jár, elég csak abba belegondolni, hogy minden jelentősebb disztribúció -- a Debian stabil változatának kivételével -- a 2.4-es kernelt használja rendszermagként.

Alan Cox weben vezetett naplójának november másodikai bejegyzéséből kiderül, hogy Tosatti okos és lelkes, Cox tökéletesen megbízik benne, ugyanitt azt is megjegyzi, hogy ő és Torvalds egymástól függetlenül választották a fiatal programozót.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.