Szerző: Vörös Péter

2001. november 14. 11:28

Az EMC csökkenti kutatás-fejlesztési költségvetését

[CNET] Az EMC, a tárolóeszközöket gyártó óriás azt tervezi, hogy csökkenti kutatás-fejlesztési költségvetését annak érdekében, hogy lefaragja kiadásait és megfékezze veszteségeit.

[CNET] Az EMC, a tárolóeszközöket gyártó óriás azt tervezi, hogy csökkenti kutatás-fejlesztési költségvetését annak érdekében, hogy lefaragja kiadásait és megfékezze veszteségeit.

A cég az idei év első három negyedévében 711,8 millió $-t költött kutatás-fejlesztésre, ez 27%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest -- a cég tehát a nehéz idők ellenére is jelentős összegeket költött hosszú távú versenyhelyzetének javítására.

Ennek ellenére a cég közölte a Securities and Exchange Commission-nel (az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel), hogy a következő néhány negyedévben várhatóan csökkeni fog a kutatás-fejlesztésre költött összegek nagysága, bár a bejelentés nem tért ki arra, hogy milyen nagyságú lesz a csökkentés. Az EMC vezetői egyelőre nem kommentálták a hírt.

Az EMC a múlt hónapban indította el átszervezési projektjét, amelynek részeként a cég 4000 alkalmazottól vált meg. A harmadik pénzügyi negyedévben a cég közel 1 milliárd $-os veszteséget könyvelt el. Az októberben bejelentett költségcsökkentési lépések eredményeként a cég azt várja, hogy éves szinten 800 millió $-t sikerül megtakarítani a jövő év közepéig, így a cég várhatóan nyereséges lesz a jövő év második felében.

Az EMC részvényárfolyama kedden 0,58$-ral (3,77%-kal) 15,95$-ra emelkedett. Az elmúlt egy évben a cég részvényárfolyama 10,01-92,00$ között volt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról