Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 13. 17:40:22

A Windows XP a Microsoft történetének legsikeresebb terméke

A Microsoft állítása szerint a kereskedelmi forgalmazás első két hetében 7 millió példányt adtak el a Windows XP operációs rendszerből.

A Microsoft állítása szerint a kereskedelmi forgalmazás első két hetében 7 millió példányt adtak el a Windows XP operációs rendszerből.

Természetesen ezek az adatok nem csak a kiskereskedelemben eladott dobozos szoftverekre vonatkoznak, hanem a Windows XP-vel szerelt számítógépek, vállalati licencek, valamint a frissítőcsomagok is beleértendők.

A Windows XP október 25-én jelent meg az üzletek polcain. A gyenge gazdasági környezet ellenére november 8-ig összesen hétmillió példányt adtak el a szoftverből, ami a Microsoft történetének legsikeresebb termékbevezetését jelenti. A Windows XP első heti eladási adatai még a Windows 95-ét is felülmúlták.

Amint az ismert, a Windows XP hivatalosan október 25-én került a boltok polcaira. Az Egyesült Államokban a Home Edition frissítés 99, míg a teljes verzió 199 dollárba kerül. A Professional Edition esetében ugyanezek az értékek 199 és 299 dollár.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 21. 05:19

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.