:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 13. 13:14

A SiS kiterjesztette a Rambusszal kötött licencmegállapodását

Az egyik legnagyobb tajvani chipsetgyártó, a Silicon Integrated Systems bejelentette, hogy kibővíti a Rambusszal kötött licencmegállapodását, hogy termékeiben felhasználhassa a Rambus legújabb technológiáit.

Az egyik legnagyobb tajvani chipsetgyártó, a Silicon Integrated Systems bejelentette, hogy kibővíti a Rambusszal kötött licencmegállapodását, hogy termékeiben felhasználhassa a Rambus legújabb technológiáit.

A SiS szellemi tulajdonért felelős részlegének vezetője, Alex Wu elmondta, hogy a SiS jelenleg a PC-alkatrészek piacán számos, a Rambus technológiáját alkalmazó terméket forgalmaz, de a későbbiekben várhatóan kommunikációs és szórakoztatóelektronikai termékeiben is megtalálható lesz a megszerzett technológia. A SiS jelenleg egy saját félvezetőgyárral rendelkezik, de ott nem fog RDRAM chipeket gyártani -- mondta Wu.

A SiS képviselője hangsúlyozta, hogy a vállalatnak 1994 óta van licencmegállapodása a Rambusszal, amely legfeljebb 600 MHz-es RDRAM technológia használatát teszi lehetővé. Azonban az utóbbi időben az RDRAM-ok által elérhető órajel jelentősen növekedett és a SiS szükségét látta a megállapodás kiterjesztésének.

Mivel a SiS egyelőre csak kutatási célokra használja majd a Rambus technológiát, Wu szerint korai lenne megjósolni, a vállalat mekkora bevételre tesz majd szert RDRAM-alapú termékeivel.

A Rambus alelnöke elmondta, hogy a Rambus DRAM várhatóan 10 százalék részesedést szerez majd a DRAM-piacon 2002-ben, és a SiS számára remek alkalom nyílik arra, hogy RDRAM-alapú megoldásokkal rukkoljon elő a jövőben mind a PC-piacon, mind a kommunikációs eszközök piacán.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.