:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 14. 20:41

Az új EMC Replication Manager szoftver leegyszerűsíti az összetett adatreplikációs feladatokat

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC bejelentette EMC ControlCenter Replication Manager nevű szoftverét (ECC Replication Manager), amely az automatizálás, egyszerűsítés és a sebesség egészen új szintjét kínálja a legbonyolultabb adatreplikációs feladatok esetén is. Az ECC Replication Manager nagymértékben leegyszerűsíti a bonyolult replikációs folyamatokat, így az információ helyreállítását, új célokra való felhasználását (repurposing) és az életcikluson át tartó adatfelügyeletet.

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC bejelentette EMC ControlCenter Replication Manager nevű szoftverét (ECC Replication Manager), amely az automatizálás, egyszerűsítés és a sebesség egészen új szintjét kínálja a legbonyolultabb adatreplikációs feladatok esetén is. Az ECC Replication Manager nagymértékben leegyszerűsíti a bonyolult replikációs folyamatokat, így az információ helyreállítását, új célokra való felhasználását (repurposing) és az életcikluson át tartó adatfelügyeletet.

Az ügyfelek egyre több és több lemezalapú replikációt igényelnek különböző üzleti feladatokhoz, mint például a gyors helyreállítás, vagy az információ más célra történő hasznosítása. Ahogy a lemezes média költségei tovább zuhannak és a replikációs technológiák fejlődnek, már csak egy olyan utolsó komponensre van szükség, amely ténylegesen lehetővé teszi a teljes replikációs folyamat leegyszerűsítését és automatizálását. Az ECC Replication Manager pontosan ezt az igényt elégíti ki: olyasmit nyújt a lemezes replikáció terén, mint a Microsoft Windows tett az MS-DOS-szal -- leegyszerűsítette a vásárlók számára a funkcionalitás kihasználását a teljes környezetre vonatkozóan.

Az EMC Automated Information Storage (AutoIS) stratégiájának fontos részét képező ECC Replication Manager az EMC replikációsszoftver-megvalósításainak ezrei során összegyűlt tudást sűríti egyetlen pontba. A különféle replikációs technológiákkal -- jelenleg az EMC TimeFinder-rel és az EMC CLARiiON SnapView-val, illetve a jövőben a nem-EMC megoldásokkal is -- együttműködő ECC Replication Manager automatizálja gyakorlatilag az összes, az adatreplikációhoz kapcsolódó folyamatot. Az eredmény: drasztikusan leegyszerűsödött ütemezés, szétdarabolás, szinkronizáció és a replikák felkapcsolása más szerverekre; a replikációhoz hozzáférni kívánó eszközök automatikus felderítése; valamint a fájlrendszerek és adatbázisok visszaállítása lemezről.

A lemezalapú biztonsági mentések és helyreállítások előnyeit gyakran ellensúlyozza a többféle tárolási tartományra, alkalmazásra és környezetre kiterjedő, bonyolult replikációs műveletek temérdek felügyeleti kihívása. Minél összetettebb és munkaigényesebb az eljárás, annál több, speciális tárolási, replikációs vagy adatbázis-ismeretekkel rendelkező munkaerőre van szükség. Az ECC Replication Manager e bonyolult és munkaigényes tevékenységek nagy részét megszünteti, egy grafikus felületet kínálva helyette. A vásárlók a tárolás és a replikációs technológiák terén meglévő szakértelmüket fontosabb, stratégiai kezdeményezésre fordíthatják.

A már kapható ECC Replication Manager az EMC WideSky tárolóeszköz-felügyeleti középszoftverét (middleware-jét) használja a többgyártós tárolási rendszerek, hálózatok és számítógépes tárolóeszköz-erőforrások terjedelemben és mélységben történő kezeléséhez. Az ECC Replication Manager együttműködik az összes vezető mentési alkalmazással, javás felügyeleti konzolja pedig használható akár egy helyi terminálról, akár az Interneten keresztül biztonságosan.

Jim Rothnie, az EMC műszaki főigazgatója és vezető alelnöke így nyilatkozott: "Azon küzdenek a vásárlók, hogy több replikációt végezhessenek el anélkül, hogy bonyolult egyedi kódokat kelljen készíteniük. Az ECC Replication Managerrel a korábban egyedi fejlesztést kívánó feladatok automatikusan elvégezhetők. A korábban manuális folyamatok most egy gombnyomással lefuttathatók. Ez óriási értéket nyújt a vásárlóknak, hiszen az ő céljuk az, hogy a műszaki szakértelmet, az időt és a pénzt a lehető leghatékonyabban alkalmazzák."

Az EDS élen jár azon vállalatok között, amelyek élni kívánnak az ECC Replication Manager korszerű adottságaival. "Több, mint két petabyte-nyi EMC információtároló kapacitással rendelkezünk 9000 ügyfél ellátására világszerte," mondta Alan Shockley, az EDS vállalati IT vezetője. "Ilyen nagyságrendben az EDS folyamatos erőfeszítésekkel fejleszti menedzsment eszközeit annak érdekében, hogy az ügyfeleink gyorsan nyerhessék ki a maximumot az információjukból. A replikáció ezen erőfeszítésekhez tartozik, és lehetővé teszi számunkra, hogy ambiciózus teljesítmény- és rendelkezésre állási célokat érjünk el. Az ECC Replication Manager segíteni fog az EDS-nek abban, hogy emelje az ügyfeleinek nyújtott kiváló minőségi szintet."

A The Clipper Group nevű, műszaki felvásárlási konzultációs cégtől érkezett Mike Kahn így látja: "Ahogy a szervezetek egyre jobban függenek a lemezalapú replikációtól a biztonsági mentés és helyreállítás terén, egyre inkább szükségük van olyan megoldásokra, amelyekkel ezt a megközelítést szélesebb körben alkalmazhatják úgy, hogy közben egyszerűsítéssel és automatizálással javítják a rendszergazdák termelékenységét. Az ECC Replication Managerhez hasonló, termelékenység-növelő szoftvertermékek felgyorsítják a lemezalapú helyreállítás elterjedését."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.